FC Twente krijgt kous in eigen huis op de kop van Eagles

Geplaatst op 6 november 2022 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Door te vergeten voor rust voldoende afstand te nemen van Go Ahead Eagles kreeg FC Twente vanmiddag eigen stadion de kous op de kop. De ploeg speelde een perfecte eerste helft van de wedstrijd, kwam ook op 1-0, maar verzuimde  een tweede en derde goal te maken. In de laatste minuut wist de club uit Deventer een terecht toegekende pengel te benutten.

Daarmee deed FC Twente zichzelf in de eindbalans zwaar tekort door het hogeschoolvoetbal voor rust niet te bekronen met doelpunten, want de roodhemden hadden de wedstrijd al in de eerste helft moeten beslissen. Dat gebeurde echter niet. Er was een door de interventie  van de VAR toegekende strafschop voor nodig om de Enscheeërs op voorsprong te brengen, een strafschop die Ricky van Wolfswinkel onberispelijk binnenschoof.

De thuisploeg kreeg evenwel veel meer mogelijkheden via onder anderen Vlap en Steijn, maar faalde in de afwerking. Iedereen dacht dat het in de tweede helft dan wel zou gebeuren. Sterker nog, Go Ahead Eagles ging geloven in tenminste een punt.

FC Twente dacht vermoedelijk dat de overwinning in deze Overijsselse derby al op de wal was getrokken, maar de Eagles bleven loeren op kansen en werden in hun drang naar voren ook steeds gevaarlijker. Dat leverde uiteindelijk bij het scheiden van de markt een goal op, ook weer door een penalty en eveneens na ingrijpen van de VAR. En zo werd het 1-1, waren de Eagles dolgelukkig en kan FC Twente zichzelf verwijten dat het zover kon komen.