FC Twente kruipt tegen VVV door het oog van de naald

Geplaatst op 13 maart 2011 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – De opluchting was groot in de Grolsch Veste. En dat was niet zo verwonderlijk. FC Twente kroop door het oog van de naald tegen VVV Venlo. De Tukkers wonnen met 2-1 dankzij een late treffer van de invallende jongeling Ola John.

Het was een duel dat in alle opzichten leek af te stevenen op een smakeloos gelijkspel. Al na twee minuten kwam VVV op voorsprong via Ferry de Regt. En na een legio aan kopkansen tikte Wout Brama de gelijkmaker binnen. Verder was het een wedstrijd zonder hoogtepunten. Twente schotelde het publiek, zoals wel vaker dit seizoen, een slechte wedstrijd voor, waarin fouten opeenstapelden en het verre van vermakelijk was.

Vooral het begin liet zwaar te wensen over. Waar het nieuwe centrale verdedigingsduo – Oguchi Onyewu en Ramus Bengtsson stonden in de as doordat Peter Wisgerhof rust kreeg – besluiteloos oogde en alle verantwoording van zich afschoof, liet de linie daarvoor in defensief opzicht steken vallen. Ook na de 1-0 van De Regt kregen de Venloërs alle ruimte de gaten te bespelen.

Twente stelde daartegenover een viertal kopkansen. Bij de vijfde was het pas raak. De inzet van Marc Janko leek gekeerd te worden, maar Wout Brama (foto) gaf, als een duveltje uit een doosje, het beslissende tikje (1-1). Twente kreeg daarna zelfs nog een goede kans op meer. De pass van Theo Janssen was magnifiek, maar de hoek bleek te moeilijk voor Janko.

De tweede helft was schaarste ten top. De Enschedeërs hadden zelfs geluk bij een schot van Robert Cullen, dat gepareerd werd door doelman Nicolay Mihaylov, en een scrimmage uit een daaropvolgende hoekschop, waarbij Michael Uchebo verzaakte van een handvol meters afstand zijn ploeg op voorsprong te zetten.

Nadat Janssen met z’n linker de paal raakte, testte Ruud Boymans het aluminium aan de andere kant. Maar Twente trok aan het langste eind. Ola John, die halverwege de tweede helft inviel voor Emir Bajrami, zette zijn kop tegen een voorzet van Roberto Rosales en bracht Enschede alsnog in verlossing. De zucht was logischerwijs groot, want het vertoonde leek er absoluut niet naar.