Vrijdag 1 maart 2024
Twentesport

FC Twente laat in Johan Cruyff Arena na Ajax te verslaan

Geplaatst op 14 januari 2023 door   ·   Geen reacties

AMSTERDAM/ENSCHEDE – Op bezoek bij Ajax heeft een dominant FC Twente in de Johan Cruijff Arena verzuimd te scoren tegen zwalkend Ajax. Eigenlijk gewoon slecht, want de ploeg speelde met elf man tegen een tiental gastheren. In die zin was het een slecht resultaat, ook gezien de kansen die FC Twente creëerde. Paal en pech speelden ook een rol.

Naar het einde toe bleef het voor de blauwe brigade van trainer Ron Jans mogelijk te scoren te kunnen, maar even zo groot bleef het gevaar van een Amsterdamse tegenstoot, maar wederom ontpopte de Twentse doelman Lars Unnerstall zich als een betrouwbare sluitpost. Niettemin waren  de meeste kansen op een goal en dus een overwinning in Amsterdam  voor de Tukkers.

Met een oude Amsterdamse voetbalwijsheid heet het dat wie niet scoort ook niet kan winnen en zo was het precies, want FC Twente had dik moeten winnen, want schoten op de paal leveren geen punten op, wel frustraties. De overmacht  van FC Twente was groot, de effectiviteit klein, eigenlijk nul. En effectiviteit zal toch nodig zijn, die om mee te doen om een Europees ticket.

 

 

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief