FC Twente laat kans op koppositie liggen, 1-1 gelijkspel in Utrecht

Geplaatst op 6 februari 2011 door   ·   Geen reacties

UTRECHT – FC Twente is er vanmiddag niet in geslaagd de koppositie in de eredivisie te heroveren. De uitwedstrijd tegen FC Utrecht eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na een achterstand bij rust zorgde Nacer Chadli (foto) kort na de hervatting voor de gelijkmaker. In een spannende wedstrijd waarin beide ploegen meer strijd dan goed voetbal lieten zien, bleven ondanks een groot aantal mogelijkheden verdere treffers uit.

FC Utrecht bracht de eerste helft vooral strijd, maar was ten opzichte van FC Twente, dat verzorgd voetbal wilde spelen, wel de bovenliggende partij. Door met veel inzet te spelen, wisten de Utrechtenaren tot een aantal mogelijkheden te komen, terwijl FC Twente er voor rust niet in slaagde om een vuist te maken.

Kort voor rust leverde een van de Utrechtse aanvallen op basis van kracht en inzet de openingstreffer op. Asare wist zich goed door te zetten aan de rechterkant. Vervolgens stapte het centrale verdedigingsduo Douglas en Peter Wisgerhof te laat, waardoor Utrecht-spits Leon de Kogel de 1-0 binnen kon schieten.

Na de hervatting, met Bryan Ruiz in de ploeg voor de onzichtbare Marc Janko, leek bij FC Twente het besef dat het inzet en strijd moest gaan toevoegen aan het spel van de eerste helft. Hierdoor ontstond er een wedstrijd waarin beide ploegen knokten voor elke bal. Al kort na de hervatting was het Luuk de Jong die zich goed wist door te zetten. Door de bal goed terug te leggen, bood hij Nacer Chadli een niet te missen kans.

Het laatste deel van de wedstrijd kregen beide ploegen mogelijkheden. FC Utrecht was via Duplan tot twee keer toe dicht bij de 2-1. Met een uiterste inspanning wist Nikolay Mihaylov de bal te keren. Aan de andere zijde was Bryan Ruiz dicht bij de winnende treffer, Nesu wist echter het schot te blokkeren.

Hoewel FC Twente in de slotfase nog wel aandrong, moest de ploeg zich uiteindelijk tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel. Hierdoor zijn de Tukkers op gelijke hoogte gekomen met koploper PSV, maar moet men de Eindhovenaren op basis van een beter doelsaldo vooralsnog voor zich dulden.

Scoreverloop: 37. De Kogel 1-0, 50. Chadli 1-1
Gele kaart: De Kogel, Asare (FC Utrecht),  Leugers, Rosales, Bajrami, Douglas, Wisgerhof,De Jong (FC Twente)
FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Vorstermans, Wuytens (21. Schut), Nesu, Duplan, Strootman, Asare, Lensky, Mertens, De Kogel (70. Nijholt).
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Leugers (83. Buysse), Brama, Landzaat, Janssen, Chadli(86. Bajrami) , Janko (46. Ruiz), De Jong.