Zondag 23 juni 2024
Twentesport

FC Twente laat kans op punt tegen Ajax liggen

Geplaatst op 11 februari 2018 door   ·   3 Reacties

AMSTERDAM – FC Twente had tegen Ajax alle kans om een puntje mee te nemen. Niet dat het verdiend zou zijn geweest, maar omdat Ajax verzuimde het duel te beslissen, bleef het tot het laatst spannend. Uiteindelijk werd het 2-1 en leed FC Twente opnieuw een nederlaag.

Ajax kwam al na drie minuten op voorsprong.  Een snelle counter, opgezet door Justin Kluivert en voortgezet door David Neres, kwam via Donny van den Beek uiteindelijk terug bij Kluivert, die van dichtbij binnen tikte. Ajax leek meteen door te drukken. Van Beek kreeg twee keer de kans op de 2-0, maar schoot eerst over en vervolgens tegen Drommel op. FC Twente wist er weinig tegenover te zetten. Adnana Tighadouini kreeg twee keer de bal in de buurt van het Ajax-doel maar deed er weinig mee.

Na rust leek bij FC Twente het besef dat er best wat mogelijk was aanwezig. Dat bleek te kloppen. Tom Boere, die goed speelde, bracht Tighadouini in stelling. De middenvelder maakte eenvoudig gelijk. Lang kon Twente niet genieten van de gelijkmaker. Hakim Ziyech zocht Peet Bijen op in het strafschopgebied, kwam ten val waarna de bal op de stip ging. Lasse Schöne mocht aanleggen vanaf elf meter en  bracht Ajax opnieuw op voorsprong.

FC Twente zocht naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet meer in nogmaals op gelijke hoogte te komen.

Ajax – FC Twente 2-1 (1-0)
Score: 3. Kluivert 1-0, 66. Tighadouini 1-1, 71. Schöne 2-1.
Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, F. De Jong, Tagliafico, Ziyech, Schöne, Van de Beek (90+2. Wöber), Neres (63. Kristensen), Huntelaar, Kluivert (82. Younes).
FC Twente: Drommel, Ter Avest (79. Van der Lely), Bijen, Lam, Maria, R. Jensen, Maher, Holla (87. Slagveer), Vuckic, Tighadouini (90. Hooiveld), Boere.

Delen is sportief

Reacties (3)

 1. matthijs says:

  F C Twente trapt weer in de slimmigheid van Ajax om een strafschop te versieren en we weten nu toch met zijn allen wel dat ze daar de scheidsrechter altijd in mee hebben. F C Twente, hoe dom kan je zijn.

  • Geurt says:

   Onzin, het is die rotte Gözúbúyük die er op vijf meter afstand intuint. Dat Peet Bijen een naíeve dromer is, dat weten we al langer. Maar dat een scheidsrechter voor deze schwalbe – BUITEN de 16 – een penantie geeft, moet reden zijn hem een half jaar naar de Eerste Divisie te verbannen. De herhaling liegt niet. Twente is er alweer ingefloten en had met wat meer gif een punt mee moeten nemen.

   • Chocolade sjakie says:

    Een naïeve dromer klopt helemaal.Wanneer komt het besef dat Bijen echt niet meer kan?Al moet ik eerlijk zeggen dat het sws geen penalty was, maar met Bijen starten moet zsm stoppen.
Archief