Zaterdag 25 januari 2020
Twentesport

FC Twente legt talent Manchester vast en ziet viertal gaan

Geplaatst op 2 september 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Ter versterking van de defensie heeft FC Twente zich te elfder ure versterkt met Joel Latibeaudiere. De huurling van Manchester City staat te boek als centrumverdediger.

De 19-jarige speler is volgens technisch directeur Ted van Leeuwen, zo meldt hij op de site van de club, een lichtvoetige verdediger die achterin op de meeste posities uit de voeten kan. ‘We kwamen in aantallen sowieso verdedigers te kort, dus waren we blij dat zowel Joel als Manchester City open stond voor een huur’, aldus Van Leeuwen.

De jonge aanwinst is al enige jaren actief in de jeugdopleiding van City. Tot een optreden in het eerste elftal is het nog niet gekomen. Latibeaudiere maakt ook deel uit van Engeland onder 20, dat donderdag tegen het Nederlands beloftenelftal oefent. Vanwege zijn interlandverplichtingen verwacht FC Twente Joël Latibeaudiere in de tweede helft van de volgende week op de training.

Afscheid van kwartet
FC Twente neemt per direct afscheid van Tom Boere, Alexander Laukart, Jelle van der Heyden en Jeroen van der Lely. Ze hadden een contract dat aan het eind van het seizoen afliep. Boere heeft inmiddels een contract getekend bij het Duitse KFC 05 Uerdingen, Van der Lely en der Heyden vertrekken naar de Deense club Vendsyssel FF en Laukart maakt de overstap naar de eerstedivisionist FC Den Bosch.

foto: fctwente.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief