Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

FC Twente-Levante 0-0 (0-0) – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 9 november 2012 door   ·   Geen reacties

‘Ik ben afgelopen zondag ook in de Groslch Veste geweest en toen zag ik positieve dingen wat betreft instelling en beleving. Tegen Levante leken de spelers van FC Twente deze manier van spelen alweer vergeten te zijn.
De ploeg wist dat er veel op te spel stond, maar tot mijn verbazing was dit niet af te lezen aan het spel van FC Twente.

Om een mooie wedstrijd te zien heb je twee teams nodig die willen voetballen. Helaas viel Levante mij nog meer tegen dan Twente. De club uit Valencia leek er alles aan te doen om het niveau in Enschede laag te houden. Hierdoor heb ik niet echt een mooie wedstrijd gezien. FC Twente was weliswaar het grootste deel van de wedstrijd in balbezit, maar konden niet zorgen voor dreiging.

Ik denk dat spelers als Nacer Chadli en Leroy Fer in dit duel erg werden gemist. Het ontbrak namelijk aan creativiteit bij de thuisclub en met deze spelers ontstaat er meer dynamiek in het spel. Geen enkele speler durfde het aan om een actie in te zetten en een man te passeren. De opzet naar een aanval toe was vaak wel goed, hoewel het tempo er laag was, maar de afwerking was slecht. Twente leek op een wesp zonder angel.

Eigenlijk zat vrijwel niemand goed in de wedstrijd. Dat Rasmus Bengtsston bekroond werd tot ‘man of the match’, zegt misschien wel genoeg. Een voorstopper die als man van de wedstrijd wordt gekozen. Overigens een geheel terechte keuze. De jonge verdediger toont de laatste tijd dat hij meer in huis heeft dan velen van ons dachten. In deze Europa League wedstrijd steeg hij boven zijn niveau uit. Door rust aan de bal en het maken van juiste keuzes verdient de Zweed een ster.

Het bovengenoemde compliment is ook de enige die ik uitdeel. Verder was het vooral ‘slappe hap’. Tegen een ploeg als Levante hoort FC Twente 3 of 4 punten te pakken in twee duels. Helaas gebeurt dit niet en schakelen Steve McClaren en zijn mannen zichzelf vrijwel zeker uit op Europees niveau, hoewel van dit niveau gisteren geen sprake was.

Ik heb de afgelopen wedstrijden van de Enschedeërs allemaal gevolgd en mijn conclusie is dat er geen pijl valt te trekken op het spel van de ‘tukkers’. De ene week verliezen zij van FC Den Bosch, de andere week zetten dezelfde spelers Feyenoord met 3-0 aan de kant. Ik kan dus onmogelijk een verwachting uitspreken over aankomende zondag. Ik ben alleen benieuwd naar het duel tegen Vitesse.’

FC Twente-Levante 0-0 (0-0)
Scoreverloop:

Geel: Tadic (FC Twente). Ballesteros, Diop, Michel (Levante)
Toeschouwers: 19.500

Sterren: Bengtsson (1x)
Man of the match: Bengtsson
Amusementswaarde: 6

Opstelling FC Twente:
Mihaylov, Rosales, Douglas, Bengtsson, Braafheid, Brama, Schilder (62. Bulykin), Janssen, Tadic, Castaignos, Cabral (76. Gutiérrez).

Opstelling Levante:
Navas, Karabelas, Héctor Rodas, Ballesteros, Lell, Garcia Santos (77. Juanlu), Míchel (85. Barkero), Iborra, Diop, Pedro Ríos, Gekas (75. Ángel).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief