Zondag 16 juni 2024
Twentesport

FC Twente-Levante 0-0 (0-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 8 november 2012 door   ·   Geen reacties

‘Het was niet al te denderend vanavond. Achteraf had ik deze wedstrijd liever thuis op de bank gekeken. Beide ploegen speelden inspiratieloos, alsof ze niet hoefden te winnen. Als ik me niet vergis moest FC Twente juist wel winnen vanavond. Helaas viel dat niet aan het spel af te zien.

De eerste helft hadden de Enschedeërs meer balbezit, maar daar is eigenlijk alles mee gezegd. Voor zo ver ik het mij kan herinneren is Twente één keer echt gevaarlijk geweest in de eerste helft. Dit beeld wordt nog treuriger als je opvalt hoe slecht Levante speelt. In deze ploeg ontbrak zelfs de wil om te voetballen. De Spanjaarden wisten het voor elkaar te krijgen om nul kansen te creëren. Een zeer matig en saai begin van de wedstrijd dus. Ik vestigde mijn hoop maar op de tweede helft. Twente moest immers aan de bak om perspectief te houden in de Europa League.

Gelukkig speelde de thuisclub in de tweede helft iets aanvallender voetbal. Desondanks leverde dit weinig kansen op. Dit had met name te maken met het lage tempo van de wedstrijd. FC Twente had vanaf de eerste minuut, net als afgelopen zondag, feller in de duels moeten zijn en meer ballen moeten afjagen. Blijkbaar konden de spelers het niet opbrengen om twee van dit soort wedstrijden te spelen. Overal ontbrak het aan finesse. In dode spelmomenten, in duels en in passes. Het was het allemaal net niet.

Op verdediger Rasmus Bengtsson na, speelde iedereen onder zijn niveau. De jonge Zweed toont de laatste tijd vormbehoud. Hij heeft rust aan de bal en bouwt goed op. Jerson Cabral had in de eerste helft een paar leuke acties, maar kon daarmee de verdediging van Levante geen pijn doen. Weinig spelers maakten grote fouten waardoor een zwak spelend Levante niet gevaarlijk werd. Echter, je wint een wedstrijd niet door geen fouten te maken. Hiervoor moet ook gescoord worden, iets waar de ploeg van Steve McClaren niet echt toe in staat is.

Als ik Levante over twee wedstrijden beoordeel, vind ik dat FC Twente na twee duels tegen deze club zes punten rijker had moeten zijn. Het is jammer dat de ploeg zichzelf tekort doet. Met de kwaliteiten die Twente in huis heeft hadden zij meer uit beide wedstrijden moeten halen. Na vanavond ben ik erg benieuwd naar de wedstrijd van aankomende zondag tegen Vitesse. Ik hoop dat het elftal meer gebrand is op een overwinning dan vanavond. Zijn zij dit niet, dan zal de aanval van de Arnhemmers dit genadeloos afstraffen.’

FC Twente-Levante 0-0 (0-0)

Scoreverloop:

Geel: Tadic (FC Twente). Ballesteros, Diop, Michel (Levante)
Toeschouwers: 19.500

Sterren:
Man of the match:
Amusementswaarde: 5

Opstelling FC Twente:
Mihaylov, Rosales, Douglas, Bengtsson, Braafheid, Brama, Schilder (62. Bulykin), Janssen, Tadic, Castaignos, Cabral (76. Gutiérrez).

Opstelling Levante:
Navas, Karabelas, Héctor Rodas, Ballesteros, Lell, Garcia Santos (77. Juanlu), Míchel (85. Barkero), Iborra, Diop, Pedro Ríos, Gekas (75. Ángel).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief