Maandag 4 maart 2024
Twentesport

FC Twente lijdt, weer zonder Brama, nederlaag in Emmen

Geplaatst op 11 februari 2020 door   ·   2 Reacties

EMMEN/ENSCHEDE – Vooral op basis van een abominabele eerste helft was FC Twente vanavond kansloos in en tegen Emmen. Dat het bij rust slechts 1-0 voor de Drenten stond, door een doelpunt van Kerim Frei, mocht een wonder heten. Daardoor bleef Twente in leven en de ploeg ging op jacht naar de 1-1, maar in plaats daarvan werd het kort voor tijd 2-0. En dat was dik verdiend.

De vraag wringt nu des te meer hoe lang trainer Gonzalo Garcia Garcia volhoudt dat Wout Brama niet meer van toegevoegde waarde is en zelfs geen plek meer krijgt op het wedstrijdformulier. Het schijnt dat hij vooral buiten de lijnen te mondig is in de ogen van de trainer.

De reden voor de trainer geen behoefte meer te hebben aan Brama, niet in het veld en zelfs niet meer in de selectie, zou volgens anonimiteit eisende bronnen in de boezem van de stichting vanavond te maken hebben de ‘te goede contacten met de pers’ die de speler zou hebben. Het lijkt daarom goed, ook om te voorkomen dat een grote kwestie wordt, als de trainer met een verklaring komt voor zijn houding ten opzichte van de Almelöer die in Enschede een clubicoon werd, en niet voor niks.

Hart geen moordkuil
Dat vinden veel supporters van de harde kern ook, want die maken van hun hart geen moordkuil, zoals vanavond met het tonen van een spandoek (Wout is Twente) op de Oude Meerdijk en een opwachting van de spelersbus bij terugkomst in Hengelo. Niet alleen de trainer gaat over de hekel, ook de voorzitter en de technisch directeur moeten het ontgelden.

Lamlendig
Feit is dat wanneer FC Twente zo lamlendig blijf spelen als vanavond er nog maar weinig punten bijkomen en dat de club in de onderste regionen van de eredivisie zal moeten worstelen. Feit is ook dat na twee of drie overwinningen de situatie weer anders zal zijn. Zo simpel is het ook wel weer, maar ja, er wacht Twente de komende weken een zwaar programma.

Inzet en passie
Om te winnen moet er op zijn minst sprake zijn van inzet en passie en van geen van beide was bij FC Twente vanavond iets te zien, hooguit bij doelman Joël Drommel, die de Enschedeërs in de eerst helft voor een grote achterstand behoedde, al moest hij vlak voor rust capituleren. Weliswaar speelde de ploeg na rust met iets meer lef, maar echt gevaarlijk werd het niet. Kort voor het einde, al in de blessuretijd, bekroonde good old Anco Jansen van Emmen de eindstand op 2-0.

FOTO: fctwente.nl (@Gerrit Snippert)

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Adri says:

  Lamlendig, een betere benaming is er niet.Wat heb ik me gruwelijk zitten ergeren, wat een niveau. 27% balbezit!! Dit is toch niet te geloven? Dat supporters bij thuiskomst verhaal halen snap ik nog, maar wat daarna gebeurde tart werkelijk iedere verbeelding.

  Supporters in gesprek met Garcia, met Boschker en aanvoerder Schenk. Wat daar gezegd werd door bovengenoemde heren is de doodsteek voor de club.Hoe naief kan je zijn door met supporters zeer negatief over een speler als Brama te praten en vooral door hem neer te sabelen. Dom, dommer, domst.Je kan er toch vergif op innemen dat er altijd bijgoochems zijn die met hun telefoon zo’n gesprekje effe (illegaal) gaan opnemen. Nu is er stront, en niet zo’n beetje ook. Dit komt niet meer goed en moet hoe dan ook concequenties hebben!!
  FC Twente is weer het lachertje van het land. O L I E D O M.
  Als ik Wout was ging ik verhaal halen bij de heren en ze met hun uitspraken confronteren. Kan nog leuk worden en….wordt ongetwijfeld vervolgt, reken maar.

 2. Paul says:

  FC Twente is al jarenlang kampioen in brandjes blussen met als hoogtepunt de totale ontsporing na de wedstrijd tegen Emmmen. Zittend om tafel diezelfde avond nog, met de FCTwente harde kern en dan, als trainersstaf, want ze waren er allemaal bij,
  uitspraken doen en dat tegen supporters nog wel, waarbij Brama door de staf zeer ernstig beschadigd werd. Een dag later komt dan de verklaring van de club. Zelden zo’n nutteloze verklaring gehoord. Dat de verhoudingen, ondanks de gesprekken die inmiddels gevoerd zijn, zeer ernstig verstoord zijn en blijven lijdt geen twijfel. De directie was in geen velden of wegen te bekennen dat zegt eigenlijk voldoende. Iedereen deed een plas en alles bleef zoals het was. Hoe kan je nu zo’n lomp figuur als Boer Boschker en Garcia handhaven. Dit kan toch niet, je staat als FC Twente compleet voor paal in Nederland.
  Ik wil een voorspelling doen.Garcia vliegt er binnen vier weken uit, Boer Boschker krijgt alsnog een schorsing en dan mag hij zijn handen dicht knijpen en Tedje Telefoon mag ook binnenkort z’n kantoor opruimen. Brama blijft gewoon bij Twente en zal t.z.t. TD gaan worden.
Archief