FC Twente loopt titel mis na nederlaag in Amsterdam

Geplaatst op 15 mei 2011 door   ·   Geen reacties

AMSTERDAM – FC Twente heeft de titelstrijd tegen Ajax verloren. In Amsterdam werd het 3-1 voor de thuisclub. Na één helft stond Ajax met 1-0 voor door een doelpunt van Siem de Jong. Na rust kopte Denny Landzaat de bal in eigen doel. Twee minuten later scoorde Theo Janssen de aansluitingstreffer. FC Twente ging hierna op jacht naar de gelijkmaker, maar in de slotfase was het wederom Siem de Jong die scoorde voor Ajax.

Schrale troost voor de Tukkers is dat de ploeg zich wel heeft geplaatst voor de voorrondes van de Champions League, omdat PSV gelijk speelde tegen FC Groningen.

In de eerste helft was FC Twente zichzelf niet. De ploeg was nerveus en gespannen. Ajax zette meteen druk en hoewel de eerste kans voor Bryan Ruiz was, nam de thuisclub met het fanatieke publiek als twaalfde man het heft in handen en liet het slordig spelende FC Twente voortdurend achter de feiten aanlopen. Ajax creëerde niet eens zoveel kansen, maar was wel veel sterker. Dat Ajax de leiding nam was terecht,  Siem de Jong scoorde op fraaie wijze.

In de tweede helft  was FC Twente feller en wat meer geconcentreerd. Maar Ajax kwam op gemakkelijke wijze aan de riante 2-0 voorsprong door een kopbal in eigen doel van Denny Landzaat. Maar een minuut later zette Bart Buysse een aanval op, Luuk de Jong bediende Theo Janssen die de bal knap in het linkerkruis van het Ajax-doel plaatste. 2-1. FC Twente was was weer bij de les, won weer duels en zo ontspon zich een spannende fase. De ploeg van Preud’homme had nog maar één doelpunt nodig om kampioen te kunnen worden. Chadli kopte over, maar aan de andere kant scoorde Siem de Jong nog een keer en zette Ajax op een zeker lijkende voorsprong.

Daarbij bleef het. Ajax greep voor het eerst sinds zeven jaar de titel weer eens. Het was de dertigste titel van de Amsterdammers. FC Twente is onttroond, maar heeft nog de beker en de Johan Cruyff Schaal in de eigen prijzenkast staan.