Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

FC Twente met fitte Bjelland naar SC Heerenveen

Geplaatst op 22 februari 2013 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente reist zaterdag samen met de van een blessure herstelde Andreas Bjelland af naar SC Heerenveen. De verdediger speelde afgelopen week al een helft mee bij de beloften en staat na zes maanden blessureleed voor zijn rentree. Daarbij was trainer Steve McClaren blij met de trainingsarbeid die zijn ploeg de afgelopen week verrichte.

McClaren is blij met het herstel van Bjelland, die dit seizoen nog nauwelijks in actie kwam. ‘Het is goed om Andreas weer in de groep te hebben’, oordeelde de Engelse trainer in aanloop naar de wedstrijd tegen de Friese ploeg. ‘Hij heeft de afgelopen week zonder problemen mee getraind en heeft bij de beloften 45 minuten meegedaan.’ Overigens is FC Twente niet helemaal compleet, want Nacer Chadli, Denny Landzaat, Sander Boschker en Daniel Fernandes zijn nog geblesseerd. ‘Nacer gaat volgende week waarschijnlijk weer individueel trainen en dan werkt hij toe naar de groepstraining’, zo sprak McClaren zijn hoop uit in een terugkeer van de Belg in de selectie.

Want een speler als Chadli kan McClaren goed gebruiken in de tijd van crisis. Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Willem II (1-1) was er opnieuw een gesprek met een delegatie supporters, die ook tijdens de wedstrijd nog eens hun ongenoegen uitte door pas in de tiende minuut de tribune op te komen. McClaren snapt de frustratie en is zich bewust van het effect van deze acties. ‘De supporters hebben de afgelopen wedstrijd een duidelijk signaal afgegeven. Dat signaal is bij iedereen binnen gekomen en we weten wat ons nu te doen staat. Dat er dan ook nog eens 900 fans meegaan naar Heerenveen is echt fantastisch. We hebben een resultaat nodig tegen Heerenveen, dat is het enige wat telt.’

De wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Twente begint zaterdag om 20.45 in het Abe Lenstra stadion. Bij Heerenveen zijn Ramon Zomer en Joey van den Berg geschorst, waardoor Jeffrey Gouweleeuw en Christian Kum hoogstwaarschijnlijk centraal in de defensie spelen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief