FC Twente moet zijn meerdere erkennen in een sterk AZ

Geplaatst op 2 november 2019 door   ·   Geen reacties

DEN HAAG/ENSCHEDE – Tegen een op alle fronten beter AZ liep FC Twente vanavond tegen een nederlaag op. De formatie uit Enschede kon het in Den Haag, waar AZ vanwege de verbouwing van het eigen stadion zijn thuiswedstrijden speelt, niet bolwerken en verloor met 3-0. Dat de Twentse keeper Joël Drommel er halverwege in de eerste helft met rood af moest hielp ook niet mee. Op slag van rust had AZ wel een afstandsschot van Pantelis Hatzidiakos nodig om invalkeeper Brondeel te verschalen. In de tweede helft scoorden Dani de Wit en Myron Boadu de overige doelpunten van AZ voor hun rekening.

Het was door de rode kaart voor Joël Drommel al snel een verloren avond voor de ploeg uit Enschede, want Brondeel maakte geen grote fouten, maar was evenmin een toonbeeld van zekerheid. Ook moest FC Twente in de opbouw de geslachtofferde Javier Espinosa missen die het veld moest ruimen toen Brondeel op goal kwam.

AZ was los daarvan op alle posities sterker dan de Tukkers, combineerde makkelijk en showde techniek en souplesse, met een hoofdrol voor de alomtegenwoordige Owen Wijndal, die met een ziedend schot op de paal ook het dichtst bij een openingsdoelpunt was. Het leek er tot de rust op dat het met hangen en wurgen op 0-0 kon houden, maar in de extra tijd van eerste helft, maar dat vond de genoemde Hatzidiakos te gortig, dus 1-0. Na de rust deed AZ er als gezegd via De Wit en Boadu nog twee bij.