FC Twente na vier nederlagen via Emmen weer’es winst

Geplaatst op 25 oktober 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na vier nederlagen op rij heeft FC Twente vanavond de thuiswedstriijd tegen Emmen aangegrepen om weer eens te winnen. Het werd in Enschede 4-1 en dat was verdiend, hoewel de Enschedeërs allerminst de sterren van de hemel speelden. Wat telt zijn de drie punten, ook vanwege het zelfvertrouwen.

Emmen had in het eerste kwart van de wedstrijd het beste van het spel, maar tot grote kansen kwamen de Drenten niet, want kroop niet in de schulp. FC Twente speelde, zonder Wout Brama, Peet Bijen en Keito Nakamura in de basis, nerveuzig en voorzichtig.

In de omschakeling ontstond er druk op het doel van de gasten en dat leidde op driekwart van de wedstrijd tot twee Twentse treffers, weliswaar met veel gerommel en geluk, want Emmen verdedigde kinderlijk. Beide treffers kwamen op naam van Haris Vuckic. Nog voor de rust werd het zelfs 3-0 en dat was wél een beauty. Na een prima voorbereiding door Javier Espinosa en Rafik Zekhnini mocht Lindon Selahi de fraaie aanval bekronen.

Opluchting

Op slag van de theepauze had Emmen zijn eerste goal kunnen maken, toen de van Excelsior Rotterdam naar Emmen overgekomen Lorenzo Burnet een strak schot losliet, zij het – tot opluchting van Twente – net niet op doel. Kort na de rust werd het alsnog 3-1 doordat de opstomende invalverdediger Keziah Veendorp strak en zuiver 3-1 liet aantekenen. Het had ook nog 3-2 en wie weet wat nog meer kunnen worden, maar tot opluchting van de weer enthousiast aanwezige ‘twaalfde man’ bleef het bij de ene Emmer goal.

Aandringen
Twente bleef eveneens aandringen om een echt veilige marge te creëren. Een schot van Aitor Cantalapiedra was te machtig voor keeper Dennis Telgenkamp, maar achter hem stond nog Michael Heylen, de Belgische import-Drent, om de bal weg te koppen. Aan de andere kant was de Peruviaanse aanvaller Sergio Peña dichtbij de 3-2 met een ziedende vrije trap, maar Joël Drommel deed waarvoor hij op doel staat. Kort voor tijd kreeg uitblinker Cantalapiedra alsnog de gelegenheid na een overtreding van keeper Dennis Telgenkamp binnen de zestien het definitieve vonnis over Emmen vanaf elf meter te voltrekken. Dat lukte hem aanvankelijk niet, maar doordat de in Wierden woonachtige Telgenkamp te vroeg van de lijn kwam kreeg de Spanjaard een herkansing en scoorde met een stiftje 4-1.