Zondag 26 mei 2024
Twentesport

FC Twente – NAC Breda 2-0 (0-0) – Analyse door Gerrit Megelink

Geplaatst op 5 maart 2011 door   ·   1 Reactie

Het was een zeer matig eredivisieduel waarin FC Twente zuinig acteerde maar toch de verdiende overwinning wist te behalen. De eerste helft was van ondermaatse kwaliteit. FC Twente slaagde er niet in de balans in het elftal te vinden. Dat kwam vooral door het gebrek aan lichaamstechniek van Janko. Hierdoor kwam het middenveld voortdurend onder druk te staan. Het manco bij FC Twente is dat de ploeg in vergelijking met vorig seizoen een speler van het type Perez mist. Een speler met de kwaliteiten een ander vrij voor het doel te zetten en doorslaggevend te zijn. Vooral in wedstrijden waarin de ploeg op de helft van de tegenstander speelt ontbreekt een dergelijke speler.

De tweede helft had FC Twente meer grip op het duel. Ook omdat er sneller druk op NAC werd gezet, waardoor FC Twente sneller in balbezit kwam. Het was vooral de wissel Landzaat voor Janko die er voor zorgde dat er meer balans in de ploeg kwam. Daardoor was het een kwestie van tijd voordat de 1-0 zou vallen. Die goal werd op een bepaald moment afgedwongen. De 2-0 van Chadli, maar had verder geen waarde. Het was al met al een zwaar bevochten overwinning, die met zuinig spel tot stand kwam. Het zijn wel drie heel belangrijke punten.

Ik heb Luuk de Jong als man van de wedstrijd verkozen. Hij was het die de definitieve opening vond en daarmee de overwinning forceerde. Sterren ken ik toe aan Peter Wisgerhof en Wout Brama, die er voor zorgden dat het elftal in balans bleef. Voor de amusementswaarde geef ik een vijf. Er ontbraken spelers waar ik voor naar het stadion ga, zoals Bryan Ruiz. Emir Bajrami kan een dergelijk speler worden, maar op dit moment ontbreekt er nog wat aan.

FC Twente – NAC Breda 2-0 (0-0)
Amusementswaarde:
5
Man van de wedstrijd: Luuk de Jong
Sterren: Brama 1x
               Wisgerhof 1x
Scoreverloop: 61. De Jong 1-0, 90+3 Chadli 2-0
Toeschouwers: 23.800
Scheidsrechter:
Wegereef
Gele kaart: Bajrami (FC Twente), Kolka, Gorter (NAC Breda)
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof,  Onyewu, Buysse, Brama, De Jong, Janssen, Bajrami (90+1. John) ,Janko (71. Landzaat), Chadli.

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Fehér, Penders, Luijckx, Janse (85. Idabdelhay), Boussaboun (83. Jenner), Gudelj, Gorter, Kolkka (68. Gilissen), Amoah, Lurling.

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Henk says:

    Sinds Janssen vindt dat hij te goed is voor Twente, speelt hij in wandeltempo
    en mis ik elke drive
Archief