Vrijdag 23 februari 2024
Twentesport

FC Twente-NEC 5-2 (3-0) – Analyse door Andre Manuel

Geplaatst op 29 april 2013 door   ·   Geen reacties

rj13042856211‘Wat moet ik er van zeggen? Het was niet echt wat, FC Twente-NEC. De wedstrijd was al vroeg gespeeld en daardoor niet echt spannend. Ik had gehoopt op meer creativiteit bij FC Twente. De ploeg wint weliswaar met 5-2, maar erg goed was het niet.

Het publiek applaudisseerde vaak al zodra een bal vooruit werd gespeeld. Hoewel Twente veel aanvallender speelt sinds Steve McClaren is vertrokken, vind ik dat de ploeg nog meer op de aanval moet spelen. Twente heeft een sterke voorhoede en moet daar meer gebruik van maken. ‘Voorhoede?’, ja voorhoede. Dus ook Luc Castaignos. Er zijn veel woorden over deze jongen gevallen, dus kunnen er nog wel een paar bij. Castaignos heeft een ongelukkig seizoen gespeeld. Toch verwacht ik dat deze speler zich nog gaat ontwikkelen. Hij is erg jong en ik denk dat Twente hem moet gaan gebruiken voor waar hij goed voor is, afmaken van kansen. Lever die ballen panklaar af en dan kan Luc ze erin prikken. Marc Janko was in het begin ook niet geliefd, maar werd later met open armen ontvangen.

Ik noemde eerder al de progressie qua spel bij de Tukkers. Nu Alfred Schreuder trainer van het team is, speelt de ploeg een stuk aanvallender dan voorheen. Daarnaast vind ik mooi om te zien dat Schreuder, meer dan zijn voorganger, de jeugd een kans geeft. In mijn ogen dit een goed teken. Niet alleen is het een ideale manier om goede spelers te ontwikkelen, ook zorgt het voor druk op de eerste selectie. De ‘oude garde’ wordt door de komst van jonge spelers meer gedwongen om gemotiveerd te spelen. Dit is nodig omdat het wel eens ontbrak aan motivatie dit seizoen.

Ik heb vertrouwen in het volgende seizoen en heb mijn jaarkaart dan ook nog niet opgezegd. Als spelers als Nacer Chadli en Felippe Guitiérrez (foto) voor Twente blijven spelen dan blijf ik met plezier naar Twente kijken.’

FC Twente-NEC 5-2 (2-0).
Scoreverloop: 3. Douglas 1-0, 22. Castaignos 2-0, 47. Chadli 3-0, 50. Van der Velden 3-1, 59. Bengtsson 4-1, 90. Falkenburg 4-2, 90+2. Guitierrez 5-2.

Arbiter: Wegereef.
Toeschouwers: 29.200
Geel: Amieux, Van der Velden (NEC).

Amusementswaarde: 6.
Sterren: Chadli.
Man of the match: Chadli.

Opstelling FC Twente: Michailov, Breukers, Douglas, Bengtsson (Bjelland 77.), Braafheid (Rosales 85.), Hölscher (Eghan 74.), Gutiérrez, Fer, Tadic, Chadli, Castaignos.

Opstelling NEC: Sinouh, Will (Cmovs 65.), Bovenberg, Van Eijdenm Conboy, Pálson, (George 77.), Van der Velden, Koolwijk, Foor, Platje (Falkenburg 46.), Amieux.

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Andre Manuel

Oud-voetballer van de vv Diepenheim, cabaretier, columnist, acteur.

Reacties (0)
Archief