Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

FC Twente komt tekort tegen landskampioen Feyenoord

Geplaatst op 13 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM – FC Twente heeft op bezoek bij Feyenoord een uur stand weten te houden. Uiteindelijk moest de ploeg toch zijn meerdere erkennen in de Rotterdammers en gingen de Enschedeërs met 2-1 onderuit.

Vooraf was de grote vraag hoe het nieuwe FC Twente zich zou presteren tegen de landskampioen. Rene Hake koos in de opstelling verrassend genoeg niet voor Tom Boere of Alexander Laukart, maar begon met Marko Kvasina en Jelle van der Heyden. Feyenoord domineerde het duel, maar FC Twente bleef lange tijd in de westrijd en kreeg zelf ook enkele mogelijkheden.

Na 23 minuten kwamen de Rotterdammers op voorsprong door Jorgensen bij een situatie waar aanvoerder Stefan Thesker er niet sterk uitzag. In de 38e minuut maakte FC Twente gelijk. Fredrik Jensen schoot na een vrije trap de afvallende bal op geweldige wijze binnen.

Na rust ging FC Twente op zoek naar meer, maar kreeg Feyenoord toch weer de overhand. Na een uur bracht Steven Berghuis na een spelhervatting de stand op 2-1. Feyenoord controleerde het duel en gaf FC Twente nauwelijks ruimte om terug in de wedstrijd te komen.

In de slotfase, met Boere in het veld, zochten de Tukkers nog wel naar de gelijkmaker, maar de tijd verstreek zonder dat die er kwam.

Feyenoord – FC Twente 2-1 (1-1).
Score: 23. Jörgensen 1-0, 37. Jensen 1-1, 60. Berghuis 2-1.
Scheidsrechter: Gözübüyük.
Gele kaart: Toornstra, Haps (Feyenoord) Kvasina, Thesker, Jensen, Laukart (FC Twente).
Toeschouwers: 47.500.
Feyenoord: Bijlow, Diks (86. St. Juste), Botteghin, Van der Heijden, Haps, El Ahmadi, Toornstra (71. Amrabat), Vilhena, Berghuis, Jörgensen, Boëtius.
FC Twente: Brondeel, Ter Avest, Andersen, Thesker, Trajkovski, Holla, Van der Heyden (62. Laukart), Jensen, George, Kvasina (86. Boere), Gjorgjev (75. Buckley-Ricketts).

 

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief