Zondag 19 mei 2024

FC Twente onderuit tegen Aberdeen

Geplaatst op 26 juli 2013 door   ·   Geen reacties

rj13051263500ts castaignosABERDEEN – FC Twente heeft vrijdagavond de afsluitende oefenwedstrijd gespeeld Tegen het Schotse Aberdeen leden de Tukkers een 2-0 nederlaag. Voor rust had FC Twente het betere van het spel, na de hervatting scoorden McGinn en Pawlett namens Aberdeen.

FC Twente speelde in Aberdeen een goede eerste helft, waarin het via Willem Janssen, Quincy Promes en Luc Castaignos (foto) kansen op de openingstreffer kreeg. Zoals vaker deze voorbereiding bleven doelpunten uit.

Na rust was het spelbeeld totaal anders. FC Twente was slordig, kwam niet in het spel zoals in het eerste bedrijf en kwam na vijf minuten zelfs op achterstand. McGinn zette de Schotten op voorsprong. Even later behoedde Marsman FC Twente voor een grotere achterstand door de bal uit de hoek te halen. Die tweede tegengoal viel na een uur spelen alsnog. Pawlett wist de marge te verdubbelen in het Pittodrie Stadium. Beide ploegen wisselden veel in de tweede helft en het verschil met de eerste helft was groot. Geen van de ploegen kwam het restant van de wedstrijd nog tot scoren.

Aberdeen FC – FC Twente  2-0 (0-0)
50.  McGinn 1-0, 60. Pawlett 2-0
Toeschouwers: 7.336
FC Twente: Marsman, Bengtsson (60′ Bjelland), Rosales (60. Breukers), Wisgerhof (60. Bouma), Koppers (46. Kuiper), Gutierrez (60. Pelupessy), Tanda (60. Fillinger), Janssen (60. Mannes), John (75. Vida), Castaignos (60. Zschusschen), Promes (60. Röseler).