Zaterdag 2 maart 2024
Twentesport

FC Twente ontkomt aan schade, Ruiz bekroont rentree met winnende

Geplaatst op 30 januari 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Aan de hand van Bryan Ruiz is FC Twente ternauwernood ontkomen aan schade in de strijd om de titel. Feyenoord speelde gewaagd, kwam via Gill Swerts zelfs op voorsprong, maar moest in de slotfase alsnog bukken voor de Twentse pressie. Wout Brama  maakte de 1-1. Op de valreep luisterde Ruiz (foto) zijn rentree op met de winnende (2-1).

FC Twente oogde verrast aan het begin van de wedstrijd. En eigenlijk was dat ook nog niet zo vreemd. Feyenoord ging fel en uitermate aanvallend van start in de Grolsch Veste. De kampioen stond onder druk en ontkwam zelfs aan een vroegtijdige achterstand. Eerst al kwam Twente in de problemen nadat Peter Wisgerhof slecht wegwerkte. Daarna onstprongen de Tukkers de dans na een schot van Jerson Cabral. Theo Janssen zette daar met een loopactie wat gevaar tegenover, net als Nacer Chadli, maar beide doelpogingen waren niet succesvol. Gaandeweg kreeg Twente meer grip op de wedstrijd, echter zonder uitgespeelde kansen.

De start van de tweede helft was in dat opzicht een replica van de beginfase. Nu profiteerde Feyenoord wel van de getoonde brutaliteit. Gill Swerts, de hele wedstrijd al goed voor te scherpe passes, zag zijn voorzet in de kruising verdwijnen, 0-1. Alsof Twente uit een winterslaap moest komen, was dat het teken wakker te worden en massaal druk te zetten op de Rotterdamse defensie. Toen zelfs Douglas en Wisgerhof zich in de frontlinie gingen melden en Wout Brama de positie van extra spits een eigen invulling gaf, bezweek de slotlinie van Feyenoord. Eerst schoot Brama, na een zelf opgezette kaats, de bal laag, hard en houdbaar door de benen van doelman Erwin Mulder (1-1).

De slotseconden waren voor Bryan Ruiz, die bij zijn invalbeurt magische onschendbaarheid toevoegde. De Costaricaan benadrukte bij zijn rentree direct zijn waarde in de titelstrijd. Een afgemeten voorzet van Theo Janssen kopte Ruiz hard achter Mulder, waardoor de Enschedese ploeg alsnog werkte aan schadeherstel: 2-1.

Scoreverloop: 51. Swerts 0-1, 76. Brama 1-1, 90+1. Ruiz 2-1
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Janssen, Landzaat (62. John), Bajrami (74. Ruiz), Janko, Chadli
Feyenoord: Mulder, Swerts, De Vrij, Vlaar, De Cler, Bruins, Wijnaldum, Leerdam, Biseswar (85. Simon), Castaignos, Cabral


Samenvatting FC Twente – Feyenoord

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief