Zaterdag 24 februari 2024
Twentesport

FC Twente ontslaat Adriaanse

Geplaatst op 3 januari 2012 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Het officiele eindgesprek moet nog volgen, maar het huwelijk tussen FC Twente en Co Adriaanse is vandaag vroegtijdig gestrand. Steve McClaren wordt de opvolger van de 64-jarige Adriaanse, die in Enschede wel presteerde, maar botste met de spelersgroep en de technische staf. McClaren reist vrijdag met de selectie mee op trainingskamp naar Gran Canaria.

Het ontslag van Adriaanse heeft niets te maken met de prestaties. FC Twente staat in de competitie keurig derde met koploper AZ in het vizier en overwinterde relatief eenvoudig in Europa. Reden van vertrek zijn de verstoorde verhoudingen met de spelersgroep en de technische staf. Het rommelde al een tijdje en de clubleiding zag in het op non-actief stellen van Adriaanse de enige oplossing. Bij FC Twente lijkt niemand te treuren om het aanstaande ontslag van de trainer. Adriaanse vertrekt in Enschede als een schipbreukeling die achteraf al dobberend zal moeten beseffen dat het toch wel handig was geweest vrienden te hebben, die hem een reddingsboei zouden toewerpen. De laatste weken was er binnen de club niemand die hem nog openlijk verdedigde.

Met McClaren halen de Tukkers de trainer terug die de club de enige landstitel in de historie bezorgde. Bij Wolfsburg en Nottingham Forest slaagde de Engelsman er vervolgens niet in successen te boeken. FC Twente is officieel nog niet rond met McClaren, maar het ziet er naar uit dat hij vrijdag met de Enschedese ploeg op het vliegtuig stapt naar Gran Canaria, waar FC Twente deelneemt aan het Maspalomas-toernooi. De training wordt tot de terugkeer van McClaren geleid door de assistent-trainers Alfred Schreuder, Youri Mulder en Boudewijn Pahlplatz.

Foto: Co Adriaanse (Eric Brinkhorst)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Ollies says:

    De visie van Joop Munsterman is ver te zoeken. Hij moet zich met organisatie bezighouden en niet met technisch beleid. Preudhomme was ook geen coach die bij de club paste. Hij roept dat hij een opbouwtrainer zoekt en stelt vervolgens een paar eigenrijde coaches aan. Om nu Steve McClaren terug te halen getuigd wederom van niet nadenken… Die stelt straks weer belachelijke eisen. De Akrammetjes, Javadovjes, Parkertjes… Wordt tijd dat er een Technisch Directeur wordt aangesteld. Joop heeft hier duidelijk geen kaas van gegeten. Dat geldt overigens ook voor zijn onderhandelingstechniek. Lachwekkend was het verhaal Fer en nu weer extreem laag bieden bij Schilder. De club wordt er niet geloofwaardiger op
Archief