Zondag 23 juni 2024
Twentesport

FC Twente op eigen veld onderuit tegen Excelsior

Geplaatst op 27 oktober 2017 door   ·   2 Reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen Excelsior verloren. Na twee minuten stond het 1-0, na 90 1-3. In die tussentijd kregen de Enschedeers een masterclass countervoetbal.

De avond begon voor FC Twente uitstekend. Fredrik Jensen speelde zichzelf vrij, bereikte Tom Boere die al na twee minuten de score opende. Ondanks de snelle voorsprong kwam er bij FC Twente geen rust in de ploeg. Er werd gehaast en slordig gespeeld, waardoor kansen om de score te verhogen uitbleven.

Gevolg was dat Excelsior in de wedstrijd bleef en geloof hield dat er in Enschede wat te halen was. Dat bleek te kloppen, want de Kralingers kwamen nog voor rust op gelijke hoogte. Hicham Faik schoot een vrije trap binnen. De bezoekers kwamen vervolgens ook nog bijna op voorsprong, maar de poging van Jordy de Wijs ging naast.

FC Twente kwam gedreven uit de kleedkamer, maar liep zichzelf opnieuw voorbij in de haast richting een nieuwe voorsprong. Zonder veel moeite bleef Excelsior overeind. Tegen het wedstrijdverloop im kwam Excelsior op voorsprong. Milan Massop kopte na een corner de 1-2 binnen. Vooral de vrijheid die hij daarbij kreeg liet de Twentse defensie er slecht uitzien.

FC Twente zette nog eens aan, maar het was Excelsior dat opnieuw wist te scoren. Vanuit de omschakeling zorgde Khalid Karami voor de beslissing. Trainer Pusic bracht Jos Hooiveld, maar dichterbij dan wat dreigende momenten kwam FC Twente niet meer.

Eerder op de avond werd bekend dat de club overeenstemming met Rene Hake over een definitief vertrek. Nu hij weg is, is de weg vrij voor Gertjan Verbeek. Verwachting is dat hij maandag zal tekenen bij de Enschedeers.

FC Twente – Excelsior 1-3 (1-1).
Scoreverloop: 2. Boere 1-0, 41. Faik 1-1, 74. Massop 1-2, 80. Karami 1-3.

Scheidsrechter: Lindhout
Geel: Cuevas, Lam (FC Twente), Caenepeel (Excelsior)
Toeschouwers: 23.200

FC Twente: Brondeel, Ter Avest, Bijen, Lam, Cuevas, Holla (76. Van der Heyden), Liendl, Jensen, Slagveer (86. Hooiveld), Boere, Assaidi (76. Tighadouini).

Excelsior: Kristinsson, Karami, Mattheij, De Wijs, Massop, Vermeulen (68. Messaoud), Faik, Koolwijk (87. Fortes), Caenepeel, Van Duinen, Bruins (31. El Azzouzi).

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Piet says:

  Heel benieuwd wat er gebeurt met trainer Pusic. Gaat vriend v. Halst ook over hem zeggen we kijken naar een andere functie binnen de club zoals hij vorige week nog zei over Hake.
  Inmiddels is bekend dat Hake met een afkoopsom vertrekt (bedrag zal rond de € 300.000 zijn). Pusic zal wat minder ontvangen.
  Verbeek daarentegen is een dure jongen.
  Die zal voor minder dan € 450.000 niet komen. Zijn beoogd assistent Jan de Jonge komt ook niet voor niets en zal naar schatting ook € 100.000 willen.
  Interessant in dit geheel is wat een gemeente raad van dit gebeuren vind.
  ‘t Is per slot zo dat Twente nog bestaat doordat de gemeente Enschede een dikke lening heeft verstrekt (lees gemeenschapsgeld). Dat v. Halst zelf zo’n slordige € 400.000 opstrijkt is in mijn optiek een volstrekt belachelijk bedrag. De miljoenen vliegen weer over tafel zoals in het Munsterman tijdperk.
  Maar eens afwachten wat de Enschedese raad er mee doet. Persoonlijk denk ik ‘niets!!

 2. Jeroen says:

  Ach Piet weer je nu nog steeds niet dat het beleid van deze fusieclub in Riessen wordt bepaald! Daar zit een grote mijnheer (Wessels) met heel veel geld en die betaald. Wie betaald bepaald, zo is het toch en niet anders! Ze morgen in Enschede onze lieve heer op de blote knieën bedanken dat de man zijn nek uitsteekt voor deze club! Maar vooral een deel van zijn vermogen beschikbaar gaat stellen! Er een financiële bende van maken en de club met miljoenen schuld achterlaten en dan de helpende hand bieden, ie bint nigh good wies Wessels!
Archief