Zaterdag 22 juni 2024
Twentesport

FC Twente op vernederende wijze uit bekertoernooi

Geplaatst op 1 november 2012 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – FC Twente heeft op blamerende wijze afscheid genomen van het bekertoernooi. Nadat de Tukkers door een treffer van Denny Landzaat vanaf elf meter op voorsprong kamen, kreeg Dedryck Boyata rood. Vanaf dat moment speelde FC Twente een verloren wedstrijd. Den Bosch maakte gelijk, kwam op voorsprong en FC Twente, dat in de slotfase ook Luc Castaignos met rood verloor, slaagde er nooit meer in die achterstand ongedaan te maken.

FC Twente, dat in een fantasieopstelling speelde, begon voortvarend aan de wedstrijd. In de openingsminuten leek een charge contra Luc Castaignos al rijp voor een strafschop. Nadat FC Den Bosch na een counter via Randy Wolters een schot had gelost, ging de bal in de zestiende minuut wel op de stip. Opnieuw was Castaignos het slachtoffer, dit keer van een stevige ingreep door Jelle de Bock, die zich gelukkig mocht prijzen met slechts een gele kaart. Denny Landzaat verzilverde de mogelijkheid en bracht de Tukkers op voorsprong.

Even leek het er op dat FC Twente een gemakkelijke avond tegemoet ging, want de kansen volgden elkaar op. Zo werd een inzet van Edwin Gyasi net naast getikt door Kevin Begois. Een onbegrijpelijke actie van Dedryck Boyata maakte aan dit alles een onverwacht einde. De Belg trapte Tom van Weert vol op de enkel en kon met een directe rode kaart vertrekken.Voor FC Den Bosch vormde de overtalsituatie het teken frank en vrij de aanval te kiezen. Nadat Benjamin van de Broek met zijn inzet Sander Boschker tot een uiterste redding dwong, was de volgende kans wel raak. De inzet van Joey Brock werd door Peter Wisgerhof van richting veranderd en verdween buiten het bereik van de FC Twente-keeper in het doel.

Nadat voor rust Douglas de tegenvallende Jerson Cabral kwam aflossen, om de wankele defensie te stutten, zag Steve McClaren zich na een uur voetbal genoodzaakt om ook Nacer Chadli in het veld te brengen. Daarmee kwam van de beoogde opzet spelers, met het oog op de aanstaande ontmoeting met Feyenoord, rust te gunnen, weinig terecht. Ondanks de inzet van Chadli was het toch FC Den Bosch dat op voorsprong kwam. Na een fraaie combinatie wist Sander Boschker nog redding te brengen, maar de afvallende bal werd door Van Weerd binnen geschoten. De achterstand betekende dat ook Dusan Tadic zich mocht melden, als een laatste noodgreep om uitschakeling te voorkomen. Vervolgens was het FC Twente wat de klok sloeg. Chadli trof de paal, Tadic schoot voorlangs en Castaignos claimde tevergeefs een tweede strafschop.

Toen in de slotfase ook Luc Castaignos zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten, was de wedstrijd definitief gespeeld. Voor het eerst in 22 seizoenen werd FC Twente uitgeschakeld door een club uit de eerste divisie. Destijds was het Dordrecht’90, nu FC Den Bosch dat ten koste van de Tukkers verder bekert. Wie de arrogantie heeft om in een fantasieopstelling te spelen en ervoor te kiezen de sterkmakers buiten de basis te laten, heeft geen recht van spreken wanneer die keuze verkeerd uitpakt. Daarbij geteld de instelling waarmee sommige spelers dachten het klusje wel even te klaren en de onbegrijpelijke actie van Boyata die zijn ploeg zwaar dupeerde en de uitschakeling van FC Twente kan niet meer dan verdiend genoemd worden.

Foto: Luc Castaignos is uit het veld gestuurd en arriveert bij de bank van FC Twente
(foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Anton says:

    Heb wel gezien dat Jeffrey Vlug iemand van FC Twente vol op de enkel trapte. Met geen ander doel dan iemand heel erg te blesseren. Volgens mij stond hij er nog wel na 90 minuten.

    Verder was het verschil dat FC Den Bosch wel een op elkaar ingespeeld team was en FC Twente totaal niet.

    Gegokt en verloren. Jammer maar helaas.
Archief