FC Twente boekt knap gelijkspel tegen Fulham

Geplaatst op 15 september 2011 door   ·   Geen reacties

LONDEN – Na het nodige kunst- en vliegwerk en een uitstekende slotfase, heeft FC Twente vanavond op knappe wijze een punt gepakt bij Fulham. Op Craven Cottage hadden de Tukkers, die na een kleine twintig minuten op achterstand kwamen na een doelpunt van Andrew Johnson en uiteindelijk gingen rusten met 1-1 door een treffer van Luuk de Jong, lange tijd weinig in de melk te brokkelen.

FC Twente kon zich pas in de slotfase laten zien. En misschien had de ploeg in de laatste twintig minuten nog wel meer kunnen pakken in de Engelse metropool, dan het eigenlijk verdiende. Veelvuldig domineerde de Enschedese ploeg rond de zestien. Het was dreigend, maar grote kansen bleven uit.  Hoe anders was het voor rust en in het eerste deel van de tweede helft. Bij rust stond het 1-1 en FC Twente mocht met die tussenstand niet klagen. Fulham toonde zich een maatje te groot, kreeg ook veel kansen, maar was alleen via Johnson, na een onderschepte terugspeelbal van Dwight Tiendalli, trefzeker. Het grote gros van de overige pogingen werd verzilverd door Nikolay Mihaylov, die een prima wedstrijd keepte.

Als een duveltje uit een doosje zorgde Luuk de Jong op slag voor rust voor de gelijkmaker. De spits kopte een voorzet van de uitstekend spelende Roberto Rosales binnen. Efficiënter kon haast niet, want tot dan toe hadden de Tukkers maar één kans gecreëerd. En ook in de tweede helft kwam er in eerste instantie nog geen verandering in het spelbeeld. Pas in de slotfase toonde FC Twente meer vertrouwen, was de ploeg rustiger aan de bal en durfde het verder vooruit te verdedigen. Het leverde echter geen stunt op.

Een Twentse zege was teveel van het goede geweest. Zeventig minuten lang domineerde Fulham en moest FC Twente noodgedwongen toekijken. Tegen het Engelse speeltje van miljardair Mohamed Al-Fayed is een punt echter alles behalve een schande. Bovendien heeft de slotfase vertrouwen gewekt voor het duel in Enschede, waar FC Twente, als het net zoveel rust aan de dag kan leggen als in de slotfase van vanavond, ook zo maar met drie punten van het veld kan stappen.

Scoreverloop: 19. Johnson 1-0, 41. De Jong 1-1.
Geel: Grygera, Murphy, Senderos, Dempsey (Fulham) Brama en Rosales (FC Twente
Fulham: Schwarzer, Baird, Hangeland, Grygera, Briggs (81. Senderos), Kasami (74. Duff), Murphy, Sidwell, Dempsey, Johnson (65. Zamora), Dembele
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Fer, Brama, Janssen (84. Landzaat), Rosales, De Jong, John (68. Bajrami)