Zondag 26 mei 2024
Twentesport

FC Twente pakt maximale beloning na minimale vertoning

Geplaatst op 5 maart 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft vanavond met 2-0 gewonnen van NAC Breda. En daar is eigenlijk alles mee gezegd. De Tukkers konden het carnavalsweekeinde in Enschede niet extra opsieren. Het spel was saai en het amusante ontbrak. De buit was er wél, maar dat was dan gelijk ook het enige bevredigende voor de thuisploeg.

FC Twente mag zich immers niet verschuilen achter de bemachtigde punten, na de feiten in het vertoonde spel. Want had de afvallende bal waaruit Luuk de Jong scoorde niet plaatsgevonden, dan was de avond afgestevend op een immens smakeloze. Twente heeft geen ploeg die een tegenstander stuk kan spelen. En zeker niet in de huidige vorm, waarin alles te voorspelbaar is en verrassingen in het spel uitblijven.

Het fluitconcert legde in dat opzicht veel bloot, toen de spelers halverwege de kleedkamer opzochten. Zelden speelde Twente in de laatste seizoenen zo’n slechte wedstrijd. De overtuiging ontbrak, risico´s werden niet genomen en het baltempo was laag. Dat begon al in de achterhoede, waar de passing telkens voorspelbaar was. Ohuchi Onyewu en Peter Wisgerhof zochten geen enkele keer de diepte en beperkten zich met bediening van de dichtst bijzijnde flanken. Dat zette zich vervolgens door in de andere linies, waardoor Twente in de korte combinaties over de grond ondaadkrachtig oogde.

Gevaar was er wel voor de rust, maar dat kwam lange tijd voort uit de toevalsfactor, die Twente voor rust krampachtig probeerde uit te buiten. De ploeg van trainer Michel Preud´homme strooide met lange ballen en uit stilstand getelefoneerde voorzetten, waarin elke vorm van dynamiek ontbrak en dus gemakkelijk pareerbaar voor de Bredase defensie. Wout Brama kreeg daaruit wel een kans in de scrimmage, maar NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar tikte de inzet weg. De beste mogelijkheid was lange tijd nog voor De Jong. Nadat Bart Buysse vrij aanhaalde, was de rebound van de op ‘tien’ geposteerde spits echter te slap.

In de tweede helft was De Jong scherper op de afvallende bal. Nadat hij daarvoor met een snerpend hard schot de lat raakte, was de treffer van afstand even later, dwars door het midden absoluut houdbaar, maar desalniettemin drie punten waard. In de fase daarna werd het iets aantrekkelijker, maar dat had te maken met de ruimte die NAC Twente wél moest bieden. In de slotseconden maakte Nacer Chadli daaruit nog de 2-0 na goed werk van invaller Ola John. Maar Twente pakte uiteindelijk punten dankzij een fout en uit reactie. Want een inzakkende tegenstander uitspelen, lukte Twente niet. Daarin oogde de ploeg vanavond zelfs machteloos.
De 2-0 was een maximale beloning voor een minimale vertoning.

Foto: Duel tussen de Amerikaan Onyewu (FC Twente) en de Ghanees Amoah (NAC).
(Foto TwenteSport.com )

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief