Vrijdag 19 april 2024

FC Twente pakt met pijn en moeite drie punten tegen PEC

Geplaatst op 10 november 2019 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Met pijn en moeite heeft FC Twente heeft vanmiddag de provinciale derby van PEC Zwolle gewonnen. Het werd na een matige vertoning (voor rust een iets beter Twente, na rust een iets beter Zwolle) 2-1 in het voordeel van de Enschedeërs. Het maakte FC Twente niet zoveel uit hoe, als er maar zou worden gewonnen en dat lukte dus, waar door de Tukkers naar boven kunnen kijken en de Zwollenaren naar onderen moeten turen.

Het was Haris Vuckic die de ban brak toen hij op aangeven van Joel Latibeaudiere na een kwartier via de onderkant van de lat scoorde en nog een kwartier later scoorde de man van de assist zelf door een corner van Aitor Cantalapiedra binnen te koppen, waarbij de Zwolse verdediging, met name houtdekker Yuta Nakayama en keeper Xavier Mous , er knullig uitzagen FC Twente profiteerde in deze fase optimaal van de onrust en onkunde bij de Blauwvingers.

In de tweede helft herstelde Zwolse ploeg van trainer John Stegeman zich enigermate en het was Reza Ghoochannejhad die dat koppend met de aansluitingstreffer in de stand tot uiting bracht. Zwolle had net zo goed langszij kunnen komen, maar het zat niet mee. Het waren met name Thomas Lam en de voor Kenneth Paal ingevallen Dennis Johnson die kansen kregen onfortuin ém keeper Brondeel stond de gelijkmaker in de weg.

De invallers Peet Bijen (voor Oriol Busquets) en Wout Brama (voor Rafik Zekhnini) konden niet voorkomen dat Zwolle de bovenliggende partij was, al kreeg ook de thuisclub nog mogelijkheden, maar in de stand kwam geen verandering meer, wat uiteindelijk een verdiende ze voor FC Twente betekende.