FC Twente-PEC Zwolle 2-2 (0-0) – Analyse door Mark Dijkstra

Geplaatst op 25 november 2012 door   ·   Geen reacties

‘Ik kom niet zo vaak bij Twente en was daarom erg benieuwd naar hoe ze zouden spelen. Zeker na uitschakeling in de Europa League verwachtte ik veel van de thuisclub. Helaas werd ik teleurgesteld.

Er kan gerust gezegd worden dat het spel va FC Twente vandaag matig tot slecht was. Dit was niet te wijten aan één of twee spelers maar aan het merendeel van het team. De spelers die slecht speelden waren vandaag in overtal bij Twente. Ik ging mij bij sommigen, gedurende de wedstrijd, langzaam afvragen of ze echt niet beter konden.

Ik heb in de eerste helft één kans gezien. Die kwam uit een dood spelmoment. Het was los zand in de eerste 45 minuten. Twente speelde op goed geluk, hopend dat de bal een keer goed zou vallen. Dat gebeurde niet en dus werd de wedstrijd ook nog eens saai om naar te kijken. Ik had nog hoop voor na de rust.

In het begin van de tweede helft viel de 1-0. Tadic benutte een strafschop en ik verwachtte dat dit de ‘boost’ zou zijn die Twente nodig had om in de wedstrijd te komen. Wederom werd ik teleurgesteld. De ploeg van Steve McClaren ging niet beter voetballen, maar tot mijn verbazing deed Zwolle dat wel. De bezoekers probeerden te voetballen en hier droeg met name Joost Broerse een steentje aan bij. Voetballend vind ik de speler niet zo sterk, maar hij is altijd aanwezig. Ook in het duel met Twente was hij zowel aanvallend als verdedigend keer op keer van belang. Hij maakte het verschil bij Zwolle.

PEC had uiteindelijk misschien wel een overwinning verdiend. Een gelijkspel is in ieder geval meer dan terecht. De Twentenaren missen vuurkracht en wilskracht om wedstrijden te winnen. In tegenstelling tot de thuisclub speelde PEC als een collectief. Elke speler gaf alles wat hij in huis had. Hierdoor werd de wedstrijd enigszins amusant. Vanuit Twents perspectief verdient de wedstrijd een zware onvoldoende, maar ik beoordeel de wedstrijd met een zes door het voetbal dat Zwolle heeft laten zien.

Het is moeilijk om de schuldvraag te beantwoorden bij FC Twente. Er wordt veel afgegeven op de trainer, maar ik vraag me af of dit wel helemaal terecht is. Hij maakt weliswaar af en toe beslissingen die ik niet had gemaakt, maar voor gebrek aan inzet en wilskracht bij veel spelers, is hij niet geheel verantwoordelijk.’

FC Twente-PEC Zwolle 2-2 (0-0)
Scoreverloop: 48. Tadic 1-0, 55. Avdic 1-1, 88. Van den Berg 1-2, 90+2. Castaignos 2-2.

Toeschouwers: 29.500.
Geel: Braafheid (FC Twente). Boer, Broerse, Van Polen (PEC Zwolle).