Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

FC Twente-PEC Zwolle 2-2 (0-0) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 26 november 2012 door   ·   Geen reacties

‘Het was helemaal niks. Als je als Twente zijnde niet van PEC kunt winnen, dan mankeert er iets bij de club volgens mij. Twente speelde deze week weliswaar twee wedstrijden, maar dat moet geen excuus zijn voor het slechte spel van afgelopen weekend. Als ik kijk naar de eerste helft, zie ik bedroevend voetbal. Er was geen enkele uitgespeelde kans waar te nemen bij beide ploegen. Het was een ongeïnspireerde pot.

Ik hoopte dat het tij bij de thuisploeg zou keren na rust, met name na de 1-0. Helaas gebeurde dit niet. Zwolle ging wél langzaam beter voetballen. Na 90 minuten vond ik zelfs dat PEC beter heeft gespeeld dan FC Twente. Het ontbrak bij de Enschedeërs aan wilskracht en motivatie. Daarnaast heb ik geen goede combinaties gezien en werd er slordig gespeeld.

Tot mijn spijt moet ik toegeven dat ik een kwartier voor tijd ben vertrokken. Met mij vertrok trouwens de helft van het publiek. Normaal gesproken kijk ik de wedstrijden van Twente altijd af, maar ik kon het dit weekend niet opbrengen. Ik denk dat dit een slecht teken is, vooral omdat ik niet de enige was.

Het is moeilijk om te zeggen wat er precies misgaat bij Twente, maar dat er een probleem is lijkt me duidelijk. De club en de supporters hadden voorafgaand aan het seizoen hoge verwachtingen van de ploeg. Tot nu toe vind ik dat Twente nog niet aan die verwachtingen heeft voldaan. Er heerst weliswaar een plaag van blessures in Enschede, maar dit is geen excuus voor het matige spel. Met de selectie die McClaren dit jaar tot zijn beschikking heeft, horen blessures geen groot probleem te zijn. Kijk naar PSV, een ploeg met veel blessures en tegelijkertijd geïnspireerd voetbal.

Eigenlijk moet Twente zich schamen. Dat de ploeg niet instaat om van een zojuist gepromoveerde Jupiler League club te winnen, is nog te accepteren, maar de manier waarop laat te wensen over.’

FC Twente-PEC Zwolle 2-2 (0-0)
Scoreverloop: 48. Tadic 1-0, 55. Avdic 1-1, 88. Van den Berg 1-2, 90+2. Castaignos 2-2.

Toeschouwers: 29.500.
Geel: Braafheid (FC Twente). Boer, Broerse, Van Polen (PEC Zwolle).

Amusementswaarde: 4
Sterren:
Man of the match:

Opstelling FC Twente: Boschker, Braafheid, Bengtsson, Douglas, Breukers, Janssen (58. Bulykin), Brama, Fer (70. Schilder), Gyasi (58.Hölscher), Castaignos, Tadic.

Opstelling PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Van den Berg, Achenteh, Drost, Pluim, Broerse, Benson (46. Reniers), Avdic, Mokhtar (70. Saymak).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief