Zondag 21 juli 2024
Twentesport

FC Twente – PSV 1-1 (0-0) – Analyse door André Manuel

Geplaatst op 27 januari 2011 door   ·   Geen reacties

26 januari 2011

Het was een wedstrijd die op en neer ging. Het begin was voor PSV het vervolg voor FC Twente. Die ploeg dacht dat het de wedstrijd binnen had, kreeg in de slotfase ook kansen op de 2-0 maar toch werd het uiteindelijk nog 1-1. FC Twente had het kunnen beslissen, maar PSV had uiteindelijk conditioneel de overhand. Gelukkig was er Sander Boschker die in de strafschoppenserie de redding bracht.

PSV zat beter in de wedstrijd, maar toen FC Twente de mouwen opstroopte dacht ik dat ze het toch zouden kunnen beslissen. Je ziet dat de ploeg mentaal goed in elkaar steekt. Na de domper van de 1-1 door Koevermans wist men de wedstrijd uiteindelijk toch nog naar zich toe te trekken. Ik ben eigenlijk geen fan van strafschoppen, ook omdat die meestal in het nadeel van FC Twente uitpakken, gelukkig was dat vandaag niet het geval.

Het was natuurlijk jammer dat deze wedstrijd nu al op het programma stond. Wanneer je verder bent in het bekertoernooi, dan zijn de sfeer en ambiance nog beter en ook de weersomstandigheden prettiger.

Vanavond was te zien dat FC Twente op de goede weg is. Vroeger verloor je dit soort wedstrijden, nu trek je hem alsnog naar je toe. Ik beoordeel de wedstrijd met een dikke zeven. Als man van de wedstrijd kies ik voor Sander Boschker, die uiteindelijk voor de beslissing zorgde.

Amusementswaarde: 7

Man/Vrouw of the match: Sander Boschker

Analyticus: André Manuel
Muzikant, acteur, columnist én cabaretier uit Diepenheim, maar ook voetbalkenner. Won in 2000 een Zilveren Harp en speelde ook mee in de regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief