Maandag 26 februari 2024
Twentesport

FC Twente – PSV 1-2 – Analyse door Andre Manuel

Geplaatst op 23 december 2011 door   ·   Geen reacties

Ik vond het een beetje een rare wedstrijd. FC Twente kwam heel de wedstrijd, op misschien twintig minuten in de tweede helft en een deel van de verlenging na, niet aan voetballen toe. Het was nie tdat de ploeg slecht speelde, maar wel heel angstig. Het waren telkens balletjes breed en niet naar voren. Het wordt pas leuk wanneer de backs mee opkomen. Vervolgens loop je tegen twee goals op en verlies je de wedstrijd.

Ook op de tribune bespeurde ik ook geen echt cupsfeertje. Het oogde allemaal erg gelaten, alsof iedereen zich er bij neer gelegd heeft dat het dit seizoen allemaal wat minder is dan voorgaande jaren. PSV speelt nu thuis tegen NEC. Daar had FC Twente dus ook kunnen staan. Dan sta je ook zo al weer in de halve finale. Straks in mei krijg je de situatie dat veel Tukkers niet weten wat te doen met hun tijd, zo gewend zijn ze om die finale te spelen. Ook de regionale busmaatschappijen zullen in de mineur zijn. Ik denk dat morgen de kater wel komt. Je zag aan FC Twente nie tdat de ploeg ten koste van alles wilde voorkomen dat ze zouden verliezen. Ze vraten het gras niet op. Wat dat betreft is het veelzeggend dat PSV vier gele kaarten kreeg en FC Twente slechts een. Die ene was ook nog eens voor commentaar op de leiding.

Volgens mij is de sfeer in de ploeg onder Co Adriaanse ook niet goed. Spelers vinden hem onduidelijk, zo hoor ik uit verhalen om mij heen. Ik vind hem zelf ook blasé. Hij is anders dan de Co Adriaanse van vroeger. Destijds was hij een van de felste trainers uit de Eredivisie. FC Twente oogde vandaag net als in de eerste helft tegen Feyenoord. Wanneer je met een dergelijke instelling speelt, verlies je al je wedstrijden. Wanneer mooi voetbal er niet in zit, zul je dat toch moeten compenseren met inzet en werklust. Ik dacht bij de komst van Adriaanse dat hij echt de trainer zou zijn die FC Twente wederom een stapje verder zou gaan brengen. Ik vind het niet erg een FC Twente te zien dat met 4-5 verliest, zolang het maar met aanvallend voetbal gebeurt. FC Twente heeft duidelijk nog geen team, geen sterk collectief. Misschien komt dat ook wel doordat spelers als Nikolay Mihaylov en Douglas onbewust al bezig zijn met de volgende stap in hun loopbaan. Als je dan ziet dat een jong team als Feyenoord, doordat het bereid is een keer flink in de handen te spugen, FC Twente een helft compleet wegspeelt, moet je je toch af gaan vragen of er niet iets fundamenteel mis is. Wanneer je in 120 minuten voetbal maar twintig tot vijfentwintig minuten goed voetbal laat zien, weet je dat je uitgeschakeld kunt worden. PSV heeft een ploeg die vaak scoort en deed dat net een keer vaker dan FC Twente. Daarmee hebben ze verdiend gewonnen. Ik geef het duel een 6 voor de amusementswaarde. Als man van de wedstrijd kies ik voor Leroy Fer. Ik vind dat hij in de basis hoort en vertrouwen hoort te krijgen.

FC Twente – PSV 1-2 (na verlenging)
Scoreverloop: 101. Matavz 0-1, 110. Janko 1-1 (pen.), 114 Matavz 1-2
Arbiter: Vink
Geel: Strootman, Toivonen, Manolev, De Jong, Isaksson
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd: Leroy Fer
FC Twente: Mihaylov, Rosales (32. Cornelisse), Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Janssen (106. Janko), Brama, Fer, Chadli, De Jong, John (70. Bajrami)
PSV: Isaksson, Manolev, Marcelo, Derijck, Willems (120+1 Bouma), Wijnaldum, Toivonen, Stootman, Labyad (76. Lens), Matavz, Mertens (115. Vennegoor of Hesselink).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief