FC Twente richt zich na 4-0 zege op twee finales

Geplaatst op 1 mei 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente won met 4-0 van Willem II en houdt derhalve duidelijk zicht op de landstitel. Maar tussendoor moet Twente eerst nog afrekenen met Ajax in de strijd om de beker. Kortom, de brigade van Michel Preud’homme staat voor een buitengewoon unieke ontknoping van het seizoen 2010-2011.

Willem II kreeg en passant de nekslag van de landskampioen.  De Tilburgers voetbalden al enkele jaren in de degradatiezone en degraderen na een uitermate zwakke laatste jaargang na een periode van 23 jaar eredivisieschap naar de Jupiler League.  FC Twente daarentegen bevindt zich nog steeds aan de overkant van de ranglijst na de 4-0 zege.
In het eerste half uur liet de thuisploeg wel merken geen gevaarlijke avonturen van de tegenstander in de buurt van het doel van Nikolay Mihaylov te dulden, maar creëerde zelf aan de andere kant ook weinig. Een schuiver van Luuk de Jong die net naast ging en een fraai schot tegen de paal van Bryan Ruiz waren de enige wapenfeiten.
Maar in de 39ste minuut viel de excellente openingstreffer. Bart Buysse vond met een heerlijke dieptepass zijn maat Ruiz die de bal bekwaam behandelde om hem vervolgens aan De Jong te presenteren. Dat betekende 1-0. In de tweede helft vergrootte Douglas met een intikker de marge tot twee doelpunten,  invaller Dragan Jelic werkte in de 64ste minuut de bal op schlemielige wijze in eigen doel na een corner van Theo Janssen en een kwartier voor tijd benutte Janssen ook nog een strafschop wegens het onderuit halen van Wout Brama door Ricardo Ippel.