Donderdag 28 maart 2024

FC Twente rijgt ook FC Utrecht aan parelsnoer van zeges

Geplaatst op 1 september 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Door met 3-1 te winnen van FC Utrecht heeft FC Twente vanmiddag goede zaken gedaan in het linker rijtje van de eredivisie Het stond halverwege 1-0 vanwege een benutte penalty van Aitor Cantalapiedra. Kort na de rust maakte een andere Spanjaard, de ingebrachte spits Adrián Dalmau, namens de gasten de gelijkmaker, maar FC Twente pakte het volle pond doordat Haris Vuckic de thuisploeg weer op voorsprong zette. In blessuretijd kregen de Tukkers een tweede pengel en was het weer Aitor Cantalapiedra die het net deed trillen en zo de eindstand op 3-1 bepaalde.

De overwinning tegen het rijkere en hoger aangeslagen FC Utrecht was verdiend en betekent dat FC Twente nog altijd ongeslagen is. Weinigen zullen dit bevroed hebben. De moeizaam in de eerste divisie ploeterende ploeg van vorig seizoen is nu de revelatie van de eredivisie. FC Twente is lang niet altijd beter, meestal wel efficiënter.

Het spel van de Enschedeërs was nauwelijks oogstrelend, maar zonder geluk vaart niemand wel en de penalty’s werden met VAR-assistentie toegekend. De eerste gaf snelle ruggensteun, met de tweede werd de angel uit het gevaar van een gelijkmaker gehaald. Niet dat de ploeg van trainer John van den Brom daar ook maar enig recht op kon doen gelden, want de Domstedelingen bakten er vanmiddag weinig van en zijn sowieso uit vorm en Europees door een lichtgewicht uitgeschakeld.

Bij de thuisploeg speelde Aitor zeker in de eerste helft een prima pot, met twee goals vanaf elf meter, een schot op de paal en vuurpijlen net ver of naast. De formatie van Gonzalez Garcia Garcia zette van meet af aan veel druk, waar Utrecht zich niet echt onderuit kon voetballen. Alleen het eerste kwartier na rust zate de gasten enigszins in de wedstrijd, was Kerk dichtbij de gelijkmaker die vervolgens even later door Dalmau alsnog werd gemaakt na en fraaie combinatie via Simon Gustafson en Issah Abass.

De hernieuwde voorsprong van FC Twente mocht er ook zijn, want de opstomende Calvin Verdonk bracht Haris Vuckic in positie en na de tweede penalty was het wel klaar, wéér met VAR-interventie, maar afijn. En zoals gezegd, de ploeg speelt terug in de eredivisie tot dusverre razend efficiënt.