Zondag 21 juli 2024
Twentesport

FC Twente-RKC Waalwijk 0-0 – Analyse door Edwin Hilgerink

Geplaatst op 19 januari 2013 door   ·   Geen reacties

‘Ondanks het slechte weer waren er vanavond veel toeschouwers, waaronder ikzelf. Helaas werd onze komst niet beloond met een mooie pot voetbal.

Eerst leek de inzet bij FC Twente op die van vlak voor de winterstop, maar dat was slechts schijn. Deze ‘inzet’ leverde de thuisploeg namelijk vrijwel niets op. Het spel van Twente was vanavond niet erg slecht, maar gewoon niet goed genoeg. Met de kwaliteiten waarover McClaren beschikt, moet de ploeg in staat zijn om RKC redelijk eenvoudig aan de kant te zetten. Waalwijk bleef echter eenvoudig op de been.

In de loop van de wedstrijd werd duidelijk dat het spel van Twente het zelfde liedje was als in de eerste seizoenshelft. Veel balbezit, maar weinig kansen. Er gebeurde te weinig voor de goal en dat kwam doordat de eindpass vaak niet nauwkeurig was. Een probleem waar Twente al een lange tijd mee kampt.

Normaal gesproken moet Twente het hebben van Dusan Tadic, Nacer Chadli en Leroy Fer, maar deze spelers brachten te weinig. Alleen de laatstgenoemde, Fer, behaalde zijn niveau tot op zekere hoogte. Hij was een van de betere van het veld. De middenvelder verdeelt het spel goed en snapt goed wat er moet gebeuren met de bal, alleen leidde dat vanavond tot niets. Omdat Chadli en met name Tadic niet goed in de wedstrijd zaten, werd er voorin ook weinig gecreëerd. Waren deze spelers vanavond wel in vorm geweest, dan had het waarschijnlijk nog niet tot veel geleid. Met een spits als Luc Castaignos, die nog stééds niet in vorm is, wordt de ploeg toch niet echt gevaarlijk voor de goal.

Dat Roberto Rosales, de rechts-back, werd verkozen tot ‘man of the match’, zegt eigenlijk genoeg over het duel. Met een beetje pech hadden de Tukkers vanavond drie punten verloren in de eerste competitiewedstrijd van 2013. Met een beetje meer inzet hadden zij drie punten óvergehouden aan dit duel.’

FC Twente-RKC Waalwijk 0-0.
Scoreverloop:

Arbiter: Bossen.
Geel: Van Peppen, Martina (RKC Waalwijk).

Amusementswaarde: 6.
Man of the match: Fer.
Sterren:

Opstelling FC Twente: Michailov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Schilder (88. Braafheid), Brama, Tadic, Fer, Gyasi (46. Cabral), Castaignos (78. Boelykin), Chadli.

Opstelling RKC Waalwijk: Zoet, Martina, Drost, Van Mosselveld, Van Peppen, Stans, Duits, Braber, Jozefzoon, Lieder, Boukhari (90. Sneijder).

Delen is sportief

Deze analyse is geschreven door Edwin Hilgerink

Voormalig profvoetballer van FC Twente en Heracles.

Reacties (0)
Archief