FC Twente ruim langs FC Den Bosch in oefenduel

Geplaatst op 17 juli 2013 door   ·   Geen reacties

rj13051263500ts castaignosDEN BOSCH – FC Twente speelde woensdagavond een oefenwedstrijd in en tegen Den Bosch. Het was voor FC Twente de vijfde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. FC Twente wist door doelpunten van Gutierrez , Janssen, Castaignos (pen.)(foto)en proefspeler Yury Yakovenko (pen.) een 4-0 overwinning te behalen. Doelman Sander Boschker stopte net als afgelopen zaterdag een strafschop.

Dario Tanda en Thijs Bouma waren de meest opvallende namen in het elftal van FC Twente, dat langzamerhand toe begint te werken aan de basisformatie waarmee het seizoen begonnen zal worden.

FC Twente kwam al na tien minuten op voorsprong via Felipe Gutiérrez. Vlak voor rust kopte Willem Janssen de 0-2 tegen de touwen uit een voorzet van Quincy Promes. In de tweede helft zette Luc Castaignos de bezoekers vanaf elf meter op 0-3.

Sander Boschker, die Nick Marsman na rust verving, bleek nog altijd een penaltykiller te zijn. De ervaren sluitpost keerde een strafschop van Benjamin van den Broek. Vlak voor tijd bepaalde proefspeler Yuri Yakovenko vanaf de strafschopstip de eindstand op 0-4.

FC Den Bosch – FC Twente 0-4 (0-0)
10. Gutierrez 0-1, 45. Janssen 0-2, 59. Castaignos  (strafschop) 0-3, 89.Yakovenko 0-4 (strafschop)