Woensdag 24 juli 2024
Twentesport

FC Twente ruim onderuit in topper met PSV

Geplaatst op 9 december 2012 door   ·   2 Reacties

EINDHOVEN – FC Twente heeft in de topper met PSV een ruime nederlaag geleden. Nadat PSV kort voor rust op 1-0 kwam door Wijnaldum, bleef het lang spannend. In de slotfase zorgden Matavz en Narsingh voor de 3-0 eindstand.

FC Twente kon voor het eerst sinds lange tijd weer in zo ongeveer de sterkste samenstelling aantreden. Alleen doelman Nikolay Mihaylov ontbreekt nog, maar Sander Boschker (foto) liet in Eindhoven zien dat het nog maar de vraag is of de Bulgaar na zijn blessure weer in de basis terug gaat keren. Boschker toonde zich met enkele uitstekende reddingen de beste man aan Twentse zijde, al doet die onderscheiding de keeper gezien het matige optreden van de rest van de ploeg eigenlijk nog niet voldoende recht. Want wat de andere tien Tukkers lieten zien was duidelijk te weinig om het PSV echt moeilijk te maken, slechts enkele individuele acties van Twentse zijde leverden gevaar op. Dat afgezet tegen het ruime aantal mogelijkheden dat PSV kreeg, maakte de nederlaag en ook de hoogte daarvan terecht.

PSV begon fanatiek aan het duel en wist FC Twente zo direct haar wil op te leggen. Al in de openingsfase maakten de Eindhovenaren duidelijk dat er voor de Tukkers, anders dan afgelopen seizoen toen FC Twente met 6-2 won, vandaag niets te halen viel. Kort voor rust werd het verschil ook in cijfers uitgedrukt. Stanislav Manolev leek zich vast te lopen, maar wist toch Luciano Narssingh te bereiken. De buitenspeler schoof de bal naar Georginio Wijnaldum, die eenvoudig binnen kon tikken.

Na rust probeerde FC Twente het wel, maar was het PSV dat nadrukkelijk verzuimde het duel te beslissen. Met name Wijnaldum zal nog wel eens terug denken aan de vier of vijf levensgrote kansen die hij onbenut liet. Daardoor bleef FC Twente in de wedstrijd en mochten de Tukkers de illusie blijven koesteren dat er toch wat te halen was in Eindhoven. In het laatste kwartier drukte PSV het verschil alsnog in cijfers uit. Treffers van Tim Matavz en Luciano Narsingh gaven het duel de uitslag die het verdiende.

FC Twente zal beseffen dat vandaag drie punten zijn verloren, maar de beslissing in de competitie nog lang niet gevallen is. Toch geeft het optreden van de Tukkers in de topduels in de Eredivisie te denken. De eerdere nederlaag in Amsterdam en het gelijke spel in Arnhem laten zien dat FC Twente wel in staat is tegen de kleintjes de punten te pakken, maar duidelijk te kort komt om tegen de echte concurrenten het verschil te maken. Daarmee is het duel in Eindhoven andermaal een teken aan de wand dat er in de winterstop toch iets zal moeten gaan gebeuren.

(foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (2)

 1. Wim Neeskens says:

  zeer matig Twente gezien tegen een redelijk spelend PSV. Had zelf ook niet meer verwacht want FC Twente presteert al weken ondermaats op een enkele uitzondering na. Zo spelend zal men het nog moeilijk genoeg krijgen tegen Heracles Almelo. Top drie lijkt me het hoogst haalbare dit seizoen

 2. Ge. says:

  Waarom wel een agressief PSV en een te lief Twente? Waarom niet meer aanvallend Steve.
  Scheiterd!
  De spitsen moeten teveel naar achteren om aan de bal te komen.
  Op het middenveld de bal afjagen doet Twente niet. Steve laat de toppers niet hun spel spelen maar altijd met laag tempo controle proberen te houden.
  Tempo voetbal. Twente kijk eens naar de Bundesliga wedstrijden dan kun je nog wat leren. En zonder een spits win je ook van Heracles en AZ niet.
Archief