Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

FC Twente – SC Genemuiden 4-3 (1-1) – Analyse door Willem de Vries

Geplaatst op 27 oktober 2011 door   ·   Geen reacties

FC Twente heeft gewonnen en daar is uiteindelijk alles mee gezegd. De eerste vijf minuten zette de ploeg druk en werd het ook 1-0. Dan denk je, het is gebeurd met Genemuiden. Wanneer FC Twente op dat moment door had gedrukt, was het duel snel beslist geweest . Genemuiden kwam vervolgens goed terug tot 1-1. De gelijkmaker was een knappe goal. Je weet vooraf dat wanneer je tegen amateurs niet met de juiste instelling speelt, je het heel lastig kunt krijgen, dat gebeurde vervolgens ook.

FC Twente kwam nog goed weg, want de uitvallen van Genemuiden waren erg gevaarlijk. Op een gegeven moment had FC Twente echt het heft in handen en leek het een kwestie van tijd voordat de score op zou gaan lopen. Vervolgens was het juist aan de andere kant raak. Dan wordt het gelijk, en loopt FC Twente uiteindelijk uit naar 4-2. Daarmee lijkt het duel beslist maar toch komt Genemuiden weer terug tot 4-3 en blijft het tot het laatst spannend.

Ik vond Steven Berghuis vanavond niet goed uit de verf komen, Ola John was veel gevaarlijker. Wie me echt opviel was de doelman van Genemuiden. FC Twente speelde natuurlijk niet in de gebruikelijke samenstelling, maar had met de juiste instelling toch makkelijker moeten winnen. Wanneer je niet 100% geeft kun je zoals vandaag het heel lastig krijgen.

Ik geef het duel, mede door het prachtige volle stadion een 6 wat amusementswaarde betreft. Als man van de wedstrijd kies ik voor Albert Flier, de Genemuiden doelman, die zich echt wist te onderscheiden.

FC Twente – SC Genemuiden 4-3 (1-1)
Scoreverloop:
4. Fer 1-0, 11. Lip 1-1, 56. De Jong 1-2 (e.d.), 60. Chadli 2-2, 77.Bajrami 3-2, 78. Bajrami 4-2,  86. Lip 4-3
Bijzonderheid: De Jong (FC Twente) mist strafschop (67)
Amusementswaarde: 6
Man van de wedstrijd: Flier (sc Genemuiden)
FC Twente: Marsman, Cornelisse, Douglas, Bengtsson, Leugers, Fer, Janssen, Berghuis (65. John), Chadli (79. Rendla), De Jong en Bajrami (82. Landzaat).
SC Genemuiden: Flier, Netjes, Van den Berg, Kolk, Rotman, Boes, Halfwerk, Lip, Janjouw, Jansen, Van der Kolk.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief