Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

FC Twente scoort niet in rumoerig duel tegen Espanyol

Geplaatst op 2 augustus 2017 door   ·   Geen reacties

GOOR – Ook tegen het Spaanse Espanyol is FC Twente er vanavond niet in geslaagd te scoren, laat staan te winnen. Het duel op het veld van GFC in Goor tegen de nummer acht uit Spanje van vorig seizoen bleef zonder doelpunten. Toch was er genoeg te doen, beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man.

FC Twente-trainer Rene Hake koos voor een aanvallende opstelling, door met Tom Boere en Marko Kvasina twee spitsen op te stellen. Veel hielp het niet, want de oefenmeester zag zijn ploeg lange tijd aardig meevoetballen, maar niet tot erg veel kansen komen. Voor rust was Kvasina dichtbij een treffer, terwijl ook Danny Holla een poging waagde. Nikola Gjorgjev scoorde, maar die treffer werd voorafgegaan door buitenspel en telde dus niet.
Na rust gebeurde er genoeg, maar wat er gebeurde had minder met voetbal te maken. Pablo Piatti beging een stevige overtreding die scheidsrechter Bas Nijhuis bestrafte met een rode kaart. Voor de spelers van Espanyol was dit het sein massaal verhaal te gaan halen. Daarbij werd Nijhuis geduwd. Die actie was voor de leidsman reden om het duel ruim tien minuten stil te leggen. Na de hervatting kreeg ook invaller Jari Oosterwijk rood, wegens natrappen. Het duel stelde na de rode kaarten weinig meer voor. Laukart was nog dichtbij een treffer, maar gescoord werd er niet.

FC Twente – Espanyol 0-0
Scheidsrechter: Nijhuis
Geel: Bijen (FC Twente) Sergio Garcia (Espanyol)
Rood: Piatti (62e min.), Oosterwijk (78e min.)
Toeschouwers: 1500

FC Twente: Brondeel, Van der Lely, Bijen, Hooiveld, Trajkovski (63. Schmidt), Holla (63. Roemeratoe), Vuckic (32. Laukart), F. Jensen (63. R. Jensen), Gjorgjev (63. George), Boere (63. Oosterwijk), Kvasina (63. Assaidi).
Delen is sportief

Reacties (0)
Archief