Donderdag 2 april 2020
Twentesport

FC Twente sluit draak van wedstrijd toch met winst af

Geplaatst op 1 februari 2020 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Over het beroerde voetbal sprak na afloop in Enschede niemand meer, want in de laatste tien minuten pakte FC Twente door twee keer te scoren drie heel belangrijke punten tegen Sparta Rotterdam. Daarmee staat de ploeg gelijk met de bedwongen tegenstander in het rechter rijtje. En dat is waar het nu in Enschede om gaat, punten pakken om te voorkomen in degradatiegevaar te belanden.

Tien minuten voor tijd was het Peet Bijen die de bloedeloze vertoning een ander aanzien gaf door de 1-0 binnen te knikken. Alles en iedereen in het stadion, behalve het uit-vak, veerde op en vergeten was de onvrede over de beroerde tachtig minuten daarvoor (van beide kanten trouwens), zeker toen Noa Lang er zo ongeveer in het eindsignaal zelfs nog 2-0 van maakte.

Druk en stress
Ook trainer Gonzalo Garcia Garcia zag dat spel te wensen overliet, maar verklaarde tevens dat FC Twente niets had weggegeven. Zijn verklaring was dat er veel druk op de spelers lag, wat voor stress zou zorgen bij de profs. Iedereen bij de Enschedeërs huivert alleen al bij het idee van degradatievoetbal.

Rustiger vaarwater
Door de gelukkige winst, met dank aan de dit seizoen al vaak genoeg bekritiseerde Bijen, betekent dat de ploeg in elk geval voorlopig in rustiger vaarwater terecht komt en met de tweede goal liet Ajax-huurling Lang zien dat hij een striemend schot in de benen heeft.

De trainer telt zijn zegeningen en zegt extra blij te zijn dat de Enschedeërs de nul hebben gehouden, want dat zou het zelfvertrouwen staven. En dan ook nog zonder Wout Brama, de sterkhouder die naar het schijnt geen vaste waarde meer is in het team waarmee de trainer wil overleven.

FOTO: fctwente.nl (@Frank Hillen & Bas Everhard)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief