Zaterdag 20 april 2024

FC Twente sluit het seizoen af met vernederende nederlaag

Geplaatst op 14 mei 2017 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente, dat zelf nergens meer voor speelde, maakte het FC Groningen, dat zich nog kon plaatsen voor de play-offs, met als inzet Europees voetbal, geen moment lastig. De Groningers behaalden, zonder zich in te spannen, een 3-5 zege.

Bij de selectie lijkt al wekenlang de gedachte ‘hoe lang moeten we nog’ rond te gaan. Waren de afgelopen wedstrijden al slecht, tegen FC Groningen speelde de ploeg met afstand de slechtste wedstrijd van het seizoen. Ongemotiveerd, ongeinspireerd en zonder enige respect voor het trouwe publiek werkten de spelers het duel uiterts plichtmatig af.

FC Groningen, dat moest winnen om kans te blijven maken op deelname aan de play-offs, kwam al na twee minuten op voorsprong.Bryan Linssen schoot van dichtbij raak op aangeven van Glenn Bijl. Dylan George deed namens Twente kort erna wat terug (1-1), maar daarna nam Groningen het duel definitief in handen.

Dat dankte de ploeg aan Oussama Idrissi. In de 25e minuut krulde de aanvaller de bal knap in de verre hoek, vier minuten later pakte hij Mateusz Klich de bal af om doelman Nick Marsman opnieuw te passeren. Idrissi stond ook aan de basis van de vierde treffer kort voor rust. Uit zijn voorzet schoot Twente-verdediger Stefan Thesker de bal in eigen doel: 1-4.

Daarmee was het duel beslist. FC Groningen nam na rust wat gas terug. Klich schoot een strafschop binnen,  maar Alexander Sørloth kopte twee minuten later al weer raak: 2-5. Vijf minuten voor tijd maakte Enes Ünal er nog 3-5 van. Het was zijn achttiende treffer van het seizoen.

Ondanks de acht doelpunten beeindigde FC Twente het seizoen met een teleurstellende nederlaag, daarmee nog maar eens onderstrepend hoe frustrerend het is dat de ploeg al wekenlang nergens meer voor speelt.

FOTOGRAFIE: Cees Elzenga

FC Twente – FC Groningen 3-5 (1-4)
Score: 2. Linssen 0-1, 19. George 1-1, 25. Idrissi 1-2, 29. Idrissi 1-3, 43. Thesker (e.d.) 1-4, 64. Klich (pen.) 2-4, 66. Sorloth 2-5, 85. Unal 3-5.
FC Twente: Marsman, Van der Lely, Andersen, Thesker, Trajkovski, Mokotjo, Jensen, Klich, George, Unal, Celina (46. Hooiveld).
FC Groningen: Padt, Bijl, Reijnen, Memisevic, Davidson, Drost, Bacuna, Jenssen, Idrissi (67. Hrustic), Mahi (62. Sorloth), Linssen (76. Van Weert).
Scheidsrechter: Van Boekel