Zondag 3 maart 2024
Twentesport

FC Twente snoept bij rentree PSV in Enschede punt af

Geplaatst op 3 augustus 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Tot veler verrassing wist het na één seizoen in de eredivisie teruggekeerde FC Twente vanavond in de seizoenouverture PSV een gelijkspel af te dwingen. PSV was wel sterker, maar het was Twente dat binnen tien minuten op voorsprong kwam en PSV kon pas na twintig minuten in de tweede helft langszij.

De nieuwe voorwaarts Keito Nakamura scoorde met een zuiver gemikt schot de openingstreffer. PSV kreeg vervolgens wel kansen, maar ging er slordig mee om en bovendien liet keeper Joël Drommel in de goal van Twente zien dat hij na het vorige seizoen in de eerste divisie nu ook in de eredivisie punten voor Twente kan pakken door zekere doelpunten te voorkómen. Uit de omschakeling creëerde ook de thuisploeg mogelijkheden, gesteund door bijna volle Veste met aan het begin een indrukwekkende we-zijn-terug-sfeeractie.

In de tweede helft kwamen de Eindhovenaren toch – en ook wel verdiend – op gelijke hoogte door een treffer van Denzel Dumfries uit een standaardsituatie, namelijk een drietrapscorner. De bezoekers domineerden, maar stuitten op eigen onmacht en op Drommel. Niettemin kreeg ook Twente nog een paar mogelijkheden om weer op voorsprong te komen.

foto: fctwente.nl

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief