Woensdag 21 februari 2024
Twentesport

FC Twente sportploeg van ‘t jaar, maar wélk FC Twente…

Geplaatst op 4 september 2019 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Bij de keuze van de sportploeg van het jaar in Enschede zal in elk geval FC Twente de winnaar zijn. De vraag is alleen nog welk team van de Betaald Voetbal Organisatie de prijs 27 september krijgt aangereikt.

De keuze gaat tussen de Twente Vrouwen die Champions League spelen, het keurkorps bij de mannen dat na één jaar eerste divisie terugkeerde naar de eredivisie en daar lekker aan de competitie is begonnen en tenslotte FC Twente Jongens Onder 19.

Het keurkorps bij de mannen spreekt weer tot de verbeelding na jaren van moeizaam geploeter in sportieve en financiële moerassen, met veel achterklap in de selectie, teleurstelling en kwaadsappigheid onder de supporters en de hoon van de natie. Daar heeft de club zich sneller dan gedacht zelf uit bevrijd (met hulp van de overheid en steun van de achterban) en de selectie zonder echt grote vedettes keerde na een jaar terug op het hoogste niveau, met een normale begroting en een frisse selectie. Dat is knap.

De prestaties van FC Twente Vrouwen zijn misschien nog wel groter, want die zijn zonder in de val van de hoogmoed te vallen in een constante lijn steeds hechter en sterker geworden, spelen ondertussen als vaste waarde op het hoogste niveau in niet alleen de nationale eredivisie, maar ook in de internationale Champions League. Ook hebben veel vrouwen de stap van FC Twente naar Europese topclubs weten te maken en is de club direct en indirect hofleverancier van de Oranje Leeuwinnen.

In lijn met de nieuwe weg die FC Twente is ingeslagen ligt de focus op talentontwikkeling. Het team van potentieel goede voetballers die nog geen twintig zijn is daarvan een voorbeeld. Opleiding en begeleiding als kernwoorden. Jesse Bosch, een 19-jarig talent uit De Lutte, mag zelfs al ruiken aan het eerste elftal, want is door trainer Gonzalo Garcia Garcia al een paar keer bij de selectie gehaald. Ook andere talenten hebben geur en de sfeer van de kleedkamer van het eerste al (bijna) mogen ervaren.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief