Dinsdag 7 april 2020
Twentesport

FC Twente speelt alle ellende van zich af én wint van AZ

Geplaatst op 15 februari 2020 door   ·   1 Reactie

ENSCHEDE – Met veteraan Wout Brama op de bank, maar zonder hem in te brengen, speelde FC Twente voor het eerst sedert maanden een zinderende wedstrijd thuis en wist die op heroïsche wijze te winnen. Het werd in een extatisch-kolkende Veste tegen een AZ in slechten doen 2-0.

Op heroïsche wijze werd een armzalig AZ, de nummer twee in verval, van het veld geveegd. De punten waren belangrijk, om niet in degradatiegevaar te komen, maar meer nog was het noodzakelijk ploeg en publiek te binden en de geesten vaardig te maken voor hoop en glorie in een tot vanavond beroerd seizoen.

AZ is al een paar weken Allemachtig Zwalkend, dat was vanavond een meevaller, maar doet onvoldoende recht aan de zege van FC Twente. De ploeg speelde dominant, met veel druk naar voren en veel passes kwamen op de plaats van bestemming, daar war ze bedoeld waren.

Queensy Menig en Giorgi Aburjania tekenden in een tijdbestek van vijf minuten voor de treffers, nog net binnen het half uur. AZ had toen nog geen serieuze kans gehad en zou pas in de tweede helft soms iets laten zien dat wat weg van gevaar.

Er volgden meer kansen, maar vooral het positiespel en het ruimtegebruik gaven FC Twente het overwicht dat de ploeg tot nu toe dit seizoen zelden tot nooit had.kamer

AZ kwam wel iets sterker uit de kleedkamer, zette ook een tandje bij, kreeg zelfs wat mogelijkheden, maar waar nodig bracht keeper Joël Drommel zoals gebruikelijk redding. De sfeer was en bleef uitzinnig; dit was waar het publiek zo lang naar had gehunkerd.

FOTOGRAFIE: Bas Everhard & Anja Veurink (@fctwente.nl)

Delen is sportief

Reacties (1)

  1. Geurt says:

    Met dank aan Sander Boschker, die op het juiste moment de vuile was buiten hing.
    Brama is tot aan het eind van zijn contract geen enkel thema meer. Niet belangrijk, sneeuw van gisteren !
Archief