FC Twente speelt gelijk tegen FC Volendam in oefenduel

Geplaatst op 21 maart 2013 door   ·   Geen reacties

375x TwenteSport 2013-03-21 c GutierrezHENGELO – FC Twente heeft donderdagmiddag in een oefenwedstrijd gelijkgespeeld tegen FC Volendam. Het duel, dat gespeeld werd op het trainingscentrum in Hengelo, eindigde in 4-4. Namens de Tukkers scoorden Felipe Gutierrez (foto) twee keer, debutant Shadrach Eghan en Jerson Cabral. Bij FC Twente was er 45 minuten speeltijd voor Anders Bjelland, die na een half jaar geblesseerd te zijn geweest, terugkeerde in de ploeg.

Het was FC Volendam dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam, door een doelpunt van Jack Tuyp. De spits wist na een corner de debuterende doelman Timo Platel te verslaan. De voorsprong van de bezoekers hield niet lang stand. De gelijkmaker werd gescoord door Felipe Guitierrez, die een vrije trap binnen schoot. Na een solo bracht Michiel Kramer de Volendammers opnieuw op voorsprong. Nog voor rust boog FC Twente, door doelpunten van de debuterende Shadrach Eghan en opnieuw Gutierrez, de hernieuwde achterstand om in een voorsprong.

Na rust kwamen er bij FC Twente een groot aantal wissels in het veld. Joey Pelupessy, Rick Hemmink, Felitciano Zschusschen, Willem Janssen en proefspelers José Lafrentz (Santiago Wanderers, Chile) en Sven Verlaan (UVS Leiden) kwamen in de ploeg. Eerst was het Brandley Kuwas die voor de 3-3 zorgde, waarna de eveneens ingevallen Jerson Cabral FC Twente opnieuw aan de leiding bracht.

In de laatste fase van het duel was er ook nog speeltijd voor Mirco Born, die de laaste periode weer mee mag trainen met het eerste elftal. Daarnaast mocht ook Peruaan Renato Tapia zijn opwachting maken. Diep in blessuretijd kwam Volendam alsnog op gelijke hoogte. Het was Soufiane Lagmoichi die voor de 4-4 eindstand zorgde.

Beginopstelling FC Twente: Plattel, Breukers, Wisgerhof, Bjelland, Engberink, Brama, Gutierrez, Eghan, Gyasi, Castaignos, Cabral.