FC Twente speelt gelijk tegen Feyenoord

Geplaatst op 27 januari 2013 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM – FC Twente heeft aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord een punt overgehouden. In Rotterdam was Feyenoord 70 minuten de bovenliggende partij. In de laatste fase begon FC Twente eindelijk te voetballen. Doelpunten leverde het niet op, de stand bleef bij 0-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd in Rotterdam leek uit de woorden van FC Twente trainer Steve McClaren (foto) op te maken dat de Tukkers tegen Feyenoord, anders dan eerder dit seizoen tegen onder andere Ajax en PSV, uit wilden gaan van de eigen kracht. In praktijk werd het duel in de Kuip een kopie van de wedstrijden in Amsterdam en Eindhoven. De thuisploeg dicteerde het spel en FC Twente slaagde er in om best goed mee te voetballen.

Gevolg was dat Feyenoord de kansen kreeg en voor rust enkele keren dichtbij een doelpunt kwam. De sterk keepende Nikolay Mihaylov voorkwam dat zijn ploeg op achterstand kwam. Pas na de hervatting kreeg FC Twente een wat groter spelaandeel en wisten de Tukkers ook tot kansen te komen. Na ruim een uur voetbal leverde dat een goede kans op voor Dusan Tadic, die doelman Erwin Mulder op zijn weg vond. De rebound van Wout Brama ging vervolgens naast.

Die mogelijkheid vormde wel de opmaat voor meer. Het was alsof FC Twente een tactiek had gekozen waarbij het 75 minuten wilde afwachten, om in de slotfase toe te gaan slaan. In het laatste kwartier lieten de Tukkers eindelijk zien wel degelijk in staat te zijn het spel te kunnen bepalen. Het leverde enkele mogelijkheden op, waarbij de inzet van Leroy Fer, die door Jordy Clasie van de lijn werd gekopt, nog bijna doeltreffend was.

Uiteindelijk sloten beide ploegen af op een 0-0 gelijkspel. Een resultaat dat even kleurloos is als het voetbal dat FC Twente liet zien. Uiteindelijk viel er daardoor op de uitslag veel minder aan te merken dan op de uitvoering. Door de puntendeling zakt FC Twente terug naar de tweede plaats. Maar wel in de wetenschap dat Ajax verloren heeft en Feyenoord niet dichterbij gekomen is.