Woensdag 12 juni 2024
Twentesport

FC Twente sprokkelt puntje tegen Excelsior

Geplaatst op 23 december 2017 door   ·   Geen reacties

ROTTERDAM – Het duel tussen Excelsior en FC Twente verdiende geen winnaar en kreeg die ook niet. Beide ploegen probeerden vooral zo weinig mogelijk weg te geven en sloten daardoor af op 0-0.

In de speelwijze van FC Twente was een opvallende wijziging ten opzicht van de laatste weken. Gertjan Verbeek stapte af van zijn systeem van vijf verdedigers. Hij verving Jos Hooiveld door Alexander Laukart en speelde zo met een extra middenvelder. Ook de vier-mans verdediging bleek prima in staat op Excelsior van scoren af te houden.

Voor rust was het aantal kansen uiterst gering. Thomas Lam kwam dichtbij een treffer, maar zag zijn schot gekeerd worden door  Excelsior-doelman Theo Zwarthoed. redde ternauwernood. Even daarvoor was Excelsior dichtbij de 1-0. Cuevas, raakte een voorzet van Excelsior verkeerd en passeerde daarmee bijna Twente-doelman Joël Drommel.

Na rust veranderde er weinig. Beide ploegen opereerden behoedzaam en bleven vooral speculeren op het vasthouden van de nul. FC Twente had wat meer de bal, maar deed er weinig mee. Afgezien van wat pogingen van afstand  hielden beide ploegen het kruit droog. Excelsior kreeg vlak voor tijd nog een kans via Mike van Duinen. Zijn poging ging van dichtbij naast. d weg, Mike van Duinen tikte van dichtbij naast. Het bleef uiteindelijk bij 0-0, waardoor FC Twente opnieuw een puntje kan bijschrijven.

Excelsior Rotterdam – FC Twente 0-0
Excelsior Rotterdam: Zwarthoed, Fortes, Mattheij, Faes, De Wijs, Koolwijk, Vermeulen (82. Messaoud), Faik, Elbers (78. Bruins), Van Duinen, Hadouir (67. Caenepeel).
FC Twente: Drommel, Ter Avest, Thesker (90+1. Van der Heyden), Bijen, Cuevas, Lam, Holla, Laukart, F. Jensen, Assaidi, Boere (65. Tighadouini).

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief