Woensdag 22 mei 2024
Twentesport

FC Twente stadion op weg naar 30.000 plaatsen

Geplaatst op 14 maart 2011 door   ·   Geen reacties

U vorm Grolsch Veste

ENSCHEDE – Per augustus van dit jaar beschikt FC Twente over een stadion met ruim 30.000 plaatsen.  Dan zullen de tribunes van de Grolsch Veste een U-vorm hebben en wordt het Enschedese stadion na dat van Ajax,Feyenoord en PSV in capaciteit het vierde van Nederland. ‘Wanneer de KNVB interlands organiseert waarmee ze de Kuip of de Arena niet vol krijgt, en niet uit wil wijken naar Eindhoven, zijn ze van harte welkom in Enschede.’ Vertelde Jan van Halst, manager algemene zaken tijdens de presentatie.

Over ongeveer een maand zullen de contouren van de nieuwe tribune zichtbaar zijn. Momenteel wordt gewerkt aan de fundering, waarna het stapelen van de betonnen elementen een aanvang zal nemen. Naast 5.000 nieuwe tribune plaatsen, zullen er tien nieuw skyboxen bijkomen. Daarvan zijn er acht al op voorhand bezet.

Een andere belangrijke wijziging is de nieuwe locatie van het bezoekersvak. Dit zal verhuizen naar de tweede ring, waarbij, afhankelijk van de tegenstander, het vak 500, 1.000 of 1.500 plaatsen zal krijgen. De ingang voor het gastenvak komt aan de overkant van de Elsbeek te liggen. De beek vormt daarmee een natuurlijke scheiding tussen de bezoekersstromen. Groot voordeel van deze nieuwe situatie is dat er door het thuispubliek rondom het stadion gelopen kan worden.

Andere noviteiten zijn een maatschappelijke tribune, in het verlengde van het Scoren in de Wijk project.  Deelnemers aan dat sociaal maatschappelijk programma worden voor hun inzet binnen hun wijk met een wedstrijdbezoek beloond. Daarnaast komt er een Cook and Play tribune, waarbij eten in een restaurant gedeelte gekoppeld wordt aan een plaats op de tribune. Vanaf april wordt gestart met de kaartverkoop, waarbij het de bedoeling is dat de nieuwe tribune vanaf het nieuwe seizoen, dat start in augustus, gebruiksklaar is.

Omdat de uitbreiding een flinke groei van het verkeer naar en van het stadion betekent, is er door FC Twente een mobiliteitsplan gemaakt. Opvallend daarbij is dat er wel extra parkeerplekken en enkele nieuwe wegen komen, maar dat er geen gebruik wordt gemaakt van de in het verleden vaak genoemde brug over het kanaal. FC Twente lijkt voorlopig in te zetten op een flinke groei van het aantal bezoekers dat per trein naar het stadion komt. Daarnaast wil de club door het verbeteren van de stallingmogelijkheden stimuleren dat meer mensen per fiets naar het stadion komen.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief