FC Twente stapt tegen Hoffenheim met remise van het veld

Geplaatst op 10 januari 2011 door   ·   Geen reacties
09 januari 2011
LA MANGA – Na de 4-1 zeperd tegen 1. FC Kaiserslautern, heeft FC Twente zich vanmiddag deels gerevancheerd tegen TSG 1899 Hoffenheim. Twente stapte met een gelijkspel van het veld. Nadat Luuk de Jong (foto) tien minuten rust de 1-0 aantekende, strooide een benutte penalty van Ibisevic een kwartier voor tijd roet in het eten: 1-1.

Twente, dat startte met een gehavende ploeg (zonder de geblesseerde of niet geheel fitte spelers Ruiz, Janko, Boschker, Parker, Bajrami en Leugers), moest in de beginfase nog een noodgedwongen concessie doen. Dwight Tiendalli viel op z’n knie en moest zich laten vervangen door Bart Buysse. Toch hielden de elf van Preud’homme daarna stand tegen Hoffenheim, al moesten zij daar vooral doelman Nikolay Mihaylov (foto) dankbaar voor zijn. De Duitsers creëerden de meeste kansen, maar de Bulgaar was meerdere keren, waaronder bij een gekeerde penalty, het eindstation. In de loop van de eerste helft kreeg Twente wat meer grip, maar kwam de ploeg niet verder dan een tweetal mogelijkheden voor Nacer Chadli.

De eerste goede kans voor Twente na rust betekende direct een voltreffer. Roberto Rosales stuurde Chadli diep, waarna een breedtepass door De Jong succesvol werd afgerond (1-0). Hoffenheim maakte vervolgens jacht op de gelijkmaker, maar Twente maakte het meest aanspraak op de 2-0. Theo Janssen veroverde de bal van doelman Haas, maar zijn hakje werd van de doellijn gekeerd. De Duitsers bleven in de wedstrijd en profiteerden daar een kwartier voor tijd optimaal van. De tweede penalty van de middag voor Hoffenheim werd benut door Ibisevic. In de slotseconden leek Twente alsnog een overwinning te boeken. Janssen schoot op sensationele wijze van ver, nadat hij de keeper te ver voor het doel zag staan, maar de inzet raakte slechts de paal.

Scoreverloop: 55. De Jong 1-0, 74. Ibisevic 1-1 (penalty).
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli (12.  Buysse), Brama (60.  Roseler), Janssen, Landzaat, John (77.  Berghuis), De Jong (74.  Bruggink), Chadli (86. Bengtsson).
TSG 1899 Hoffenheim: Starke (46. Haas), Beck, Jaissle, Compper, Rudy, Alaba, Sigurdsson (55. Weis), Ibisevic (78. Firmino), Salihovic (55. Mlapa), Vorsah, Ibertsberger.