Vrijdag 19 juli 2024
Twentesport

FC Twente stelt opnieuw teleur

Geplaatst op 23 februari 2013 door   ·   Geen reacties

HEERENVEEN – FC Twente heeft ook tegen sc Heerenveen geen teken van verbetering kunnen laten zien. Nadat de Friezen voor rust de score openden, maakte Dmitry Bulykin na rust nog gelijk. In de slotfase bepaalde Finnbogason de eindstand op 2-1. Grote vraag is of de nieuwe tegenvaller weer zonder gevolgen blijft voor Steve McClaren.

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden, zo luid het oeroude spreekwoord. Het is een uitdrukking die prima past bij de situatie waarin de Tukkers zich bevinden. Want hoewel het spel al wekenlang ver onder niveau is en er geen enkel uitzicht is op verbetering, weigert de clubleiding in te grijpen. In de winterstop bleven versterkingen uit en vervolgens werden er door de leiding ook geen maatregelen genomen om door middel van een wissel in de staf  de zaak proberen recht te trekken. Hoewel het uiterst loyaal was van Joop Munsterman en de overige bestuursleden, bleek er in Heerenveen niets veranderd ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Willem II van afgelopen week. Weer oogde het spel van FC Twente ver onder de maat. Daar kwam nog eens bij dat het leek alsof een aantal spelers zich verstopte uit pure angst om fouten te maken.

Doelpunt
Een dergelijke fout leverde direct een doelpunt op. Leroy Fer schoof na een kwartier zomaar de bal in de voeten van Rajiv van la Parra, die ongehinderd door mocht richting het doel van Nikolay Mihaylov. De Bulgaar wist het geplaatste schot niet te keren en zo kregen de Friezen het openingsdoelpunt bijna cadeau. FC Twente stelde er weinig tegenover. Voor rust kwam de ploeg tot welgeteld één goede aanval. Op aangeven van Dusan Tadic kon Roberto Rosales voorzetten. De kopbal van Fer was vervolgens te gemakkelijk om Kristoffer Nordfeldt te verontrusten.

Na rust, met Tim Hölscher en Dmitry Bulykin in het veld voor Joey Pelupessy en Luc Castaignos, leek het spel van de Tukkers in elk geval weer wat beter dan in de eerste helft. Een voorzet van Rosales werd door Bulykin (foto) binnen gekopt. De 1-1 leek FC Twente in elk geval wat vertrouwen te geven, al was de ploeg vlak voor de gelijkmaker goed weggekomen, toen de bal na de overtreding van Douglas op Filip Djuricic niet op de stip ging.

Tegenstoot
Hoewel FC Twente optisch een veldoverwicht wist te creëren, bleven de beste kansen voor de Friezen. Bij een snelle tegenstoot was het Van la Parra die Edson Braafheid de baas was en spits Alfred Finnbogason in staat stelde de 2-1 te scoren. FC Twente zette nog wel aan, maar slaagde er niet meer in de achterstand ongedaan te maken. In de slotfase verloren de Tukkers ook nog Edson Braafheid, die met een directe rode kaart het veld moest verlaten.

Met thuis wedstrijden tegen Ajax en Vitesse, ploegen die wel in vorm zijn, op het programma, lijken de komende duels ook weinig perspectief te bieden aan FC Twente. Terwijl de prestaties op het veld amper verbetering laten zien, neemt de onrust bij supporters en sponsors alleen maar toe. De kans dat het seizoen als een complete mislukking beschouwd moet worden groeit met de week. Vraag is dan ook hoelang het bestuur een ingreep nog voor zich uit kan schuiven.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief