Dinsdag 7 mei 2024

FC Twente na echec tegen ADO terug bij af en nu laatste

Geplaatst op 9 december 2017 door   ·   2 Reacties

ENSCHEDE – Een laat doelpunt zorgde ervoor dat FC Twente tegen ADO Den Haag verloor. En dat na een voorsprong en het ombuigen van een 1-2 achterstand. Na de 2-2 zocht de ploeg van trainer Verbeek naar de winnende treffer, maar eindigde door de late 2-3 met helemaal niets.

Sfeeractie
Gesteund door een indrukwekkende sfeeractie, ‘Als jullie er 100 procent voor gaan en wij er volle bak achter staan, kunnen we in de hel van Enschede iedereen verslaan’, ging FC Twente vol overtuiging van start. Het leverde een aantrekkelijke openingsfase op waarin de aanvallende intenties werden beloond met een doelpunt. Na een vlotte aanval via Oussama Assadi en  Tom Boere scoorde Danny Holla de 1-0.   De vliegende start had FC Twente vleugels moeten geven, maar niets was minder waar. Het was ADO dat het initiatief overnam en simpelweg de betere ploeg was.

Gelijke stand bij rust
Binnen vijf minuten kwam ADO op gelijke hoogte, door een doelpunt van El Kayati. Toen vier minuten later Bjørn Johnsen de stand op 1-2 bracht, was duidelijk dat het niet zomaar de avond van FC Twente zou worden. Toch werd het nog voor rust gelijk. Via het hoofd van Johnsen bracht Holla na een vrije trap de stand op 2-2.

Tactisch uitgespeeld
Na rust probeerde ADO te vertragen om vervolgens te profiteren van de fouten van Twente. Dat bleek een prima tactiek. Met name de achterste linie gaf flink wat mogelijkheden weg. Maar ook het middenveld oogde allesbehalve degelijk. Terwijl FC Twente bleef zoeken naar het winnende doelpunt, maar dat dusdanig ongeorganiseerd deed, dat de treffer er niet kwam. Aan de andere kant gebeurde dat wel. Na een situatie waarin doelman Brodneel er, net als eerder in de wedstrijd, niet goed uitzag, was het Hooi die leek te scoren. Toen hij dat naliet, stond El Kayati op de juiste plek om het wel te doen.

Ongenoegen bij de fans
Na de 2-3 gebeurde er iets wat nog niet eerder te zien was. Het FC Twente publiek keerde zich tegen de eigen ploeg en uitte heel nadrukkelijk het ongenoegen. Dat was ook niet vreemd, want na rust hadden teveel spelers niet thuis gegeven, zich verstopt op het veld of zo opzichtig geblunderd, dat zelfs aan het geduld van de trouwste fans een eind kwam.

ADO Den Haag – FC Twente 2-3 (2-2)
 11. Holla 1-0, 17. El Khayati 1-1. 20. Johnsen 1-2. 35. Holla 2-2, 90+1. El Khayati 2-3.
Scheidsrechter: A. Lindhout.