FC Twente toont aan de hand van Brama en Chadli suprematie

Geplaatst op 20 oktober 2011 door   ·   1 Reactie

ODENSE – FC Twente heeft vanavond met oppermacht een 4-1 zege geboekt op Odense BK. In Denemarken kwamen de Tukkers, gesteund door tweeduizend supporters, al na twaalf minuten op voorsprong na een goed uitgespeelde combinatie en een treffer van Wout Brama, die zijn eerste Europese doelpunt noteerde. De Enschede club liep voor de rust nog uit naar 2-0, na een fraaie solo van Emir Bajrami. In de tweede helft maakte Nacer Chadli na lang blessureleed zijn rentree. Die luisterde hij vrijwel direct op met de 3-0. Even later bediende hij Luuk de Jong op maat (4-1). Tussen de bedrijven door redde Djiby Fall de eer voor de thuisploeg.

Het werd voor Wout Brama en Nacer Chadli een duel met een gouden randje. De middenvelder bracht het bomvolle uitvak na twaalf minuten in extase, door FC Twente op voorsprong te zetten na een vloeiend één-tweetje met Luuk de Jong door het hart van het strafschopgebied. Het was zijn eerste Europese treffer ooit. Nadat Emir Bajrami na een wervelende solo een kwartier voor rust de 2-0 had gescoord, werd het in de tweede helft de wedstrijd van Nacer Chadli.

Chadli viel in de loop van de tweede helft in en daarmee is zijn voetballeven na 1681 minuten en 43 seconden weer begonnen. De aanvaller van FC Twente speelde immers zijn laatste wedstrijd op 20 juli tegen Galatasaray (1-0 winst) en verdween vervolgens van het toneel met een slepende peesirritatie net boven z’n knie. Vanavond maakte hij z’n rentree tegen Odense en die luisterde Chadli, amper drie minuten in het veld, direct op met een treffer. Nadat Wout Brama van afstand schoot, was de Belg er als de kippen bij om de 3-0 binnen te schieten. FC Twente beging vervolgens een schoonheidsfoutje, door Fall ongedekt binnen te laten koppen. Maar het duel kreeg alsnog een passend slot. Aan de hand van Chadli, die De Jong met een pass in stelling bracht, eindigde de wedstrijd in 4-1.

FC Twente heeft door de uitslag in Denemarken uitstekende zaken gedaan in de Europa League. De Tukkers kennen slechts twee verliespunten. Door de 4-1 zege van vanavond blijft de ploeg, nadat het eerder al in eigen huis Wisla Krakow versloeg (4-1) en een remise behaalde bij Fulham (1-1), koploper in de poule.

Scoreverloop: 13. Brama 0-1, 31. Bajrami 0-2, 65. Chadli 0-3, 71. Fall 1-3, 82. De Jong 1-4
Geel: Djemba-Djemba (Odense) Tiendalli (FC Twente)
Odense BK: Toppel, Ruud, Christensen, Reginiussen, Mendy, Djemba-Djemba, Sorensen, Johansson (76. Falk), Andreasen (69. Fall), Kadrii (85. Gislason), Utaka
FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Landzaat (68. Fer), Brama, De Jong, Bajrami, Janko (62. Chadli), John (78. Janssen)

Archieffoto: Wout Brama (TwenteSport.com)