Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

FC Twente zwaait jaar uit in mineur

Geplaatst op 22 december 2011 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – Na een tranentrekkend slechte wedstrijd, is FC Twente vanavond gestrand in de vierde ronde van de KNVB-Beker. PSV trok in de verlenging aan het langste eind. Tim Matavz bracht de Eindhovense club met twee treffers naar de kwartfinale. De tussentijds benutte penalty van invaller Marc Janko kreeg ondanks de Enschedese hoop geen enkele waarde.

Zo spectaculair als de competitieontmoeting was, zo spektakelloos was het bekertreffen tussen beide ploegen. Het duel dat op papier een absolute topper werd, ontsteeg in de Grolsch Veste ternauwernood het niveau van een kelderduel in de Eredivisie. Dat had vooral te maken met de gekozen zekerheden van FC Twente-trainer Co Adriaanse, die voor het eerst sinds tijden een door iedereen verwachte basisopstelling formeerde, maar vervolgens een glansloos duel aan de dag legde. In dat opzicht was het duel precies het tegenovergestelde als de ontmoeting van een paar maanden geleden, toen de trainer met vijf aanvallers voor kamikaze-voetbal koos, maar de Enschedese club mede door een dubieuze rode kaart van Kevin Strootman ontsnapte aan een nederlaag (2-2).

Vanavond veerde het publiek pas laat van de stoel. Vlak voor het verstrijken van de officiele speeltijd hadden Tim Matavz en Luuk de Jong zich kunnen kronen tot matchwinner. Waar de PSV-spits voor open doel faalde, verrichte Andreas Isaksson uit de daaropvolgende counter de mooiste redding van de avond. Luuk de Jong kopte tegendraads in, maar de Zweedse doelman keerde katachtig. In de verlenging werd Matavz met twee treffers uiteindelijk alsnog de held van de lichtstad. In de eerste helft kopte hij ongedekt binnen uit een voorzet van Dries Mertens, waarna invaller Marc Janko een penalty benutte, die uiteindelijk niets opleverde. Want luttele minuten voor het laatste fluitsignaal verslikte Douglas zich in een lange bal, waardoor Matavz vrije doortocht kreeg en het Enschedese publiek, na een daaropvolgend op de doellijn gekeerde inzet ten nadele van de Tukkers, het eerste seizoensdoel ontnam. Na de uitschakeling in de beker, kan FC Twente zich richten op de competitie en Europa.

Net als in de voorgaande wedstrijden bleek ook vanavond hoe hard een creatieve versterking echter nodig is in het volgende kalenderjaar. De 0-0 binnen de reguliere speeltijd en het uitblijven van een schot op doel in de eerste helft, weerspiegelden de tekortkomingen van FC Twente voor de zoveelste keer. Zo gezien, was het een passend slot van een teleurstellende eerste competitiehelft.

Foto: Stanislav Manolev wint een duel van Leroy Fer (links).
(Foto TwenteSport.com)

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief