Dinsdag 27 februari 2024
Twentesport

FC Twente verlaat Europa League op gepaste wijze

Geplaatst op 6 december 2012 door   ·   Geen reacties

ENSCHEDE – FC Twente heeft het Europese seizoen afgesloten met een ontluisterende nederlaag. Voor 15.000 toeschouwers gingen de Tukkers met 3-1 onderuit. Invaller Dusan Tadic (foto) zorgde voor het Twentse doelpunt.

Nacer Chadli speelde een uur mee, vertelde na afloop geen last te hebben van zijn enkel en is dus speelklaar voor de topper met PSV van aanstaande zondag. Daarmee is het enige belangrijke punt van de avond genoemd. FC Twente trad aan in een formatie bestaand uit jong talent en wisselspelers van het eerste. De Tukkers slaagden er niet in om met die ploeg weerstand te bieden aan Helsingborgs. Dat de Zweden meer dan een maand geleden hun laatste competitieduel speelden, de Zweedse competitie eindigde begin november, is wat dat betreft veelzeggend.

Daar waar de Zweden probeerden om met een overwinning belangrijke Europese punten te pakken en alsnog derde te worden in de groep, oogde het spel van FC Twente als een potje zomeravondvoetbal van een veteranenelftal. Ongeïnspireerd en ongemotiveerd werkten de Tukkers het duel uiterst plichtmatig af. Na een 3-0 achterstand door treffers van Nikola Djurdic, Alejandro Bedoya en Thomas Sørum wist Dusan Tadic tegen te scoren. Een doelpunt dat veel van de 15.000 toeschouwers hooguit nog op TV zagen, want het merendeel van het publiek was al teleurgesteld afgedropen.

Daarmee eindigde het Europese optreden van FC Twente op dramatische wijze en slaagden de Tukkers er in weer een stuk goodwill te verspelen.

Tijdens de persconferentie na afloop liet trainer Steve McClaren doorschemeren erg veel geleerd te hebben over de kwaliteiten van de spelers die vanavond in actie kwamen. Daarbij gaf de Engelsman aan dat het optreden van zijn ploeg een duidelijk signaal moest zijn richting de clubleiding met betrekking tot wat er in de winterstop moet gebeuren. Daarmee lijkt McClaren het Europese duel misschien wel moedwillig te hebben aangegrepen om een ploeg vol wisselspelers en talenten, waarvan binnen de club al te veel verwacht wordt, keihard onderuit te laten gaan. Op die manier heeft de geslepen trainer een sterke troef in handen om in de winterstop zijn selectie flink op de schop te nemen en niet onbelangrijk, opnieuw nadrukkelijk de markt op te gaan en dure versterkingen aan te gaan trekken.

Delen is sportief

Reacties (0)
Archief